Janneke Rozendaal

30 jaar

Interesses

Hardlopen, reizen, koken

Favoriete gerechten

Groenten, wijn, hamburgers, Beltsander brownie

Favoriete oefeningen

Pull up, Bench press

In mijn vrije tijd

Sporten, familie, vrienden, lekker lunchen, uitgebreid koken

Social media

Instagram

Bio

Ik ben Janneke, woonachtig in Amsterdam en geboren in 1987. Een paar jaar geleden begonnen met een actieve lifestyle, en heb inmiddels een mooie weg afgelegd. Naast krachttraining ben ik dol op hardlopen en loop ik in 2015 mijn eerste halve marathon.

Ontmoet je coach

De Janneke van 3 jaar terug zou je heel hard uitlachen als je haar vertelde dat ze in de toekomst gezond, fit en actief in het leven zou staan. Tot mijn 25ste was ik namelijk verre van sportief. Maar op een gegeven moment ging de knop om. Het moest anders. Op een vrijdagmiddag, tijdens een fameuze vrijdagmiddagborrel, riep ik dat ik de Dam tot Damloop wel zou lopen dat jaar. Want ‘hoe ver is 16 kilometer nou eigenlijk. Dat kan toch iedereen?’. Met veel vallen, opstaan, tranen, vreugde, terugval en vooruitgang stond ik 8 maanden later aan de start. 2 uur en nog wat minuten later kwam ik huilend de finish over. Was het afzien? Jazeker. Genoot ik van elke minuut? Voor de volle 100%. En zo’n persoonlijke overwinning, dat voelde zo mooi. Voor het eerst was ik, op sportief vlak, echt een beetje trots op mijzelf. Na de Damloop werden mijn hardlooprondjes al snel vervangen voor uurtjes in de gym, en in plaats van kilometers vreten zwaaide ik kettlebells de lucht in. Resultaat: jazeker. Helemaal toen ik ook gezonder en gevarieerder ging eten. Maar toch haalde ik de doelstelling die ik echt wilde bereiken nog niet: zonder mokken en morren ‘gewoon’ gezond leven en genieten van die lifestyle. In 2014 ben ik daarom begonnen met mijn Personal Body Plan, in de hoop dat dit plan mij hierbij zou helpen. Onder leiding van mijn Personal Body Coach leerde ik mijn mindset veranderen en training, voeding en herstel onderdeel te laten worden van mijn dagelijks leven. Sporten werd geen ‘moetje’ meer, maar simpelweg onderdeel van mijn lifestyle. Verstandig voeden werd mijn basis en dat koekje, cakeje en wijntje leerde ik op een goede manier inpassen, zonder schuldgevoel achteraf! Ik sta nu vrolijker, positiever, actiever en sportiever in het leven. Of ik nu dan #debesteversievanmijzelf ben geworden? Voor een deel. Maar in mijn ogen is dit iets wat we elke dag opnieuw mogen nastreven. In ons privé-leven, op ons werk, in de gym, in de keuken, waar dan ook. En dat doe ik met heel veel plezier, mede dankzij Personal Body Plan! Sporten, hardlopen, mijn dumbells: ik kan ze niet meer wegdenken. Gezond eten ook niet. De 16 verloren kilo’s inmiddels wel. Die komen nooit meer terug. Echt niet.

Wat motiveert mij

Ik haal mijn motivatie uit mijn deelnemers, die ik stapje voor stapje dichterbij de beste versie van zichzelf zie komen. Geweldig dat ik hen hierbij mag begeleiden en ondersteunen! Daarnaast word ik dolgelukkig van net die ene seconde sneller dan een vorige run, of die kilo extra bij mijn bench press. En eten. Ik word dolgelukkig van eten!

Wil jij Janneke Rozendaal als coach?Schrijf je in!