10x Vegetarische recepten

Deze week is de week zonder vlees. In dit artikel zetten wij de 10 lekkerste vegetarische recepten voor je op een rijtje!

De Nationale week zonder vlees daagt heel Nederland uit om deze week (11 t/m 17 maart) geen vlees te eten. Heel veel bedrijven en initiatieven doen hier aan mee. En Personal Body Plan ook!

Doe je ook mee om een week geen vlees te eten? Dan wil je verder lezen! Wij hebben namelijk de 10 lekkerste vegetarische recepten die op onze blog staan voor jullie op een rijtje gezet.

10x vegetarische recepten

Sandwich met geitenkaas

Groene sandwich met geitenkaas

Deze groene sandwich is super makkelijk als je bijvoorbeeld op je werk snel een broodje in elkaar wil flansen. De overkant is echt niet groener met deze sandwich!

Vegetarische Turkse Pizza

Heerlijk op de bank ploffen met een Turkse pizza in de hand. Say whut?! Ja Turkse pizza. “Die vette hap eet je toch alleen na een avondje stappen?”. Wat nou als wij je vertellen dat wij een voedzame variant hierop hebben bedacht? Deze vegetarische Turkse pizza is lezzetli!

Vegetarische shakshuka met ei

Het is weer tijd voor en lekker en makkelijk te maken vegetarisch gerechtje: Shakshuka. Nodig je workout-buddies uit voor een avondje smullen of vries de rest gewoon lekker in voor later. Voor de koriander haters onder ons, je kunt er ook gewoon peterselie overheen gooien!

couscous

Couscoussalade met feta en munt

Op zoek naar een frisse en vullende salade? Maak dan deze heerlijke couscous salade met feta en munt! Deze couscous met feta en munt is trouwens ook prima mee te nemen voor een picknick in het park straks als het mooi weer is of gewoon als fijn lunchgerecht naar het werk nu!

Vegetarische kapsalon

Een kapsalon zoals je hem kent maar dan gezond én vegetarisch. Dit wil je!

Groene tosti met spinazie

Tosti, maar dan net even wat spannender. Met deze groene tosti ga je gegarandeerd als je collega’s jaloers maken als zij tijdens de lunch aan hun bammetje leverworst zitten.

Paddenstoelenpasta met witte wijn

Ufff… ja deze paddenstoelen pasta is een perfect gerechtje voor na het trainen. Even tjoppen, koken en klaar! En je maakt er de drie andere eters aan tafel ook heel blij mee.

Aubergine pizza met mozzarella

Een pizza zonder deeg… sounds like heaven right? Deze aubergine pizza is er om je vingers bij af te likken. 

Noedels met shiitake en bimi

Snel, makkelijk, voedzaam en lekker. Deze Noedels met shiitake en bimi is zeker om over naar huis te schrijven!

Melanzale alla parmigiana

Melanzane alla Parmigiana is, zoals de naam al doet vermoeden, een traditioneel Italiaans gerecht. Dit heerlijke recept bestaat slechts uit een paar ingrediënten, waaronder aubergine (melanzane) en mozzarella en is geheel vegetarisch. Heel simpel en super lekker! 

Dat waren de 10 vegetarische recepten! Ben je op zoek naar nog meer recepten van ons? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.