Joeri van der Burgh

32 jaar

Interesses

Kendo, fitness, sport, reizen, avontuur, natuur, mensen

Favoriete gerechten

Sushi

Favoriete oefeningen

Pull ups (weighted)

In mijn vrije tijd

Kendo, uit eten, avontuur, reizen, Azi├ź, fitness, relaxen, manga, gamen

Social media

Facebook

Instagram

Bio

Ik ben Joeri van der Burgh, 2.04 meter lang en afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam aan de opleiding Sport Management & Ondernemer. Ik woon samen met mijn vriendin in Duivendrecht en ben werkzaam als Personal Body Trainer. Daarnaast doe ik al 13 jaar Kendo.

Ontmoet je coach

Ik begin mijn verhaal op mijn 17e. Ik had flink overgewicht en was ongelukkig met mezelf, maar ik begon wel met de sport kendo. Omdat school niks voor mij was besloot ik te werken als vuilnisman, dit werk heb ik zes jaar gedaan. Intussen ging kendo erg goed voor mij. Ik werd steeds beter en buiten kendo om steeds zekerder. Kendo ging zo goed dat ik in 2007 werd geselecteerd voor het Nationale Kendo Team. Ik besloot om naar Japan te gaan voor een half jaar en hier elke dag kendo te trainen. Na een leerzaam en zwaar half jaar kwam ik terug uit Japan. Op dat moment was mijn relatie net verbroken en was mijn meniscus gescheurd, ik wist niet wat ik moest doen. Geen werk, geen geld, geen kendo, geen opleiding, geen vriendin en geen duidelijk toekomst beeld. In deze periode voelde ik me vaak slecht en sprak ik met mijn moeder hierover. Zij heeft mij erg geholpen in deze periode. Ik liet mijn knie opereren en ging weer als vuilnisman aan de slag. Ik wilde gaan studeren en bereidde me voor op de 21+ toets voor de Hogeschool van Amsterdam. Na een tijd hard werken werd ik op de opleiding Sport, Management & Ondernemen toegelaten. De omschakeling van vuilnisman naar student was een uitdaging, maar door de goede omgeving en begeleiding lukte dit. Via de opleiding en mijn bijbaan in de sportschool leerde ik Tom Barten en Paul Lammers kennen. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in fitness en voeding. In dat jaar werd Personal Body Plan gelanceerd en ik volgde hen op social media. Ik ging alles in mijn leven ook een stuk bewuster doen. Door een goede combinatie van kracht en kendo training, goede voeding en voldoende rust lukte het mij om Nederlands Kendo kampioen te worden. Hierom besloot ik om mijn fitness licentie te halen. Het einde van mijn studie naderde langzaam. Via mijn opleiding en sportschool kende ik al een aantal Personal Body Plan medewerkers. Ik besloot een half jaar een Personal Body Plan traject te volgen om het concept te ervaren. Dit was een succes voor mij en besloot te solliciteren. Zo ben ik ook coach bij Personal Body Plan geworden en heb enorm veel zin om mensen te helpen met hun doelen. Op dit moment ben ik net afgestudeerd en huidig Nederlands Kendo Kampioen. In november zal ik deze titel verdedigen. Ik doe nog veel (inter)nationale toernooi en ben altijd op zoek naar de juiste balans tussen mentale en fysieke ontwikkeling. Ik weet hoe fijn het is om je leven om te gooien en obstakels te overwinnen in dit proces. Dit is de drijfveer die heb als coach bij Personal Body Plan.

Wat motiveert mij

Motivatie: Ontwikkelen en leren is iets wat mij motiveert. Of dit nou op gebied van sport en kennis is. Niet alleen bij mijzelf, maar ook bij anderen.

Wil jij Joeri van der Burgh als coach?Schrijf je in!