Kay Smeets

23 jaar

Interesses

Training, voeding, gezondheid, sport, bodybuilding, fitness.

Favoriete gerechten

Pasta, lasagne, biefstuk

Favoriete oefeningen

Squat, Bench Press, Deadlift, Standing Overhead Press

In mijn vrije tijd

TV, vrienden, kennisuitbreiding fitness.

Social media

Facebook

Instagram

Twitter

Bio

Ik ben 22 jaar en woonachtig in Meerssen, Zuid-Limburg. Ik ben momenteel zo'n 5 jaar bezig met fitness, bodybuilding, voeding en alles eromheen. In die jaren heb ik veel kennis opgedaan, maar ik ben uiteraard nog altijd lerende.

Ontmoet je coach

Ik ben eigenlijk altijd vrij sportief geweest en heb dan ook verschillende sporten beoefend. Wielrennen, karate en voetbal heb ik allemaal meerdere jaren gedaan, maar telkens verloor ik na verloop van tijd mijn interesse in de betreffende sport. Toen ik een liesblessure opliep, waardoor ik 6 weken niet tot nauwelijks mocht sporten, ging ik van 7 dagen sporten in de week terug naar vrijwel geen enkele vorm van sport. Dit nam mijn lichaam mij niet in dank af en de kilo's bleven er maar wat graag aan plakken. Dit was een probleem, dus hier wilde ik iets aan doen. Fitness was al snel het antwoord. In de zomer van 2011 sloot ik mijn abonnement af in de sportschool en dit was het begin van mijn fitness avontuur. Stiekem hoopte ik er diezelfde zomer nog 'goed' uit te zien, maar niets bleek minder waar. Ik kwam erachter dat dit proces voor de lange termijn is, en geen quick fix voor een paar weekjes. Na een tijdje aanmodderen zonder vaste structuur in mijn trainingen, begon ik me al snel te verdiepen in verschillende trainingsmethodes en stelde ik mijn eigen trainingsschema samen. Door middel van het bijhouden van mijn workouts en mezelf telkens weer proberen te verbeteren wanneer ik in de sportschool was, merkte ik dat ik steeds meer progressie boekte. Gestructureerde training was echter maar een deel van de sleutel tot optimale progressie. Toen ik mij ging verdiepen in voeding en op mijn calorie-inname en macronutriënten ging letten, kwamen de resultaten pas echt. Ik had er dan ook meteen spijt van dat ik voeding niet meteen de aandacht had gegeven die het verdiende. Door de kennis die ik in de loop van de jaren had opgedaan toe te passen, boekte ik goede progressie en was ik blij met de wijze waarop mijn lichaam zich begon te vormen. Begin 2014 wilde ik wel eens zien waar mijn lichaam nou écht toe in staat zou zijn. Hierop besloot ik mij in te schrijven voor een bodybuilding wedstrijd, de Flex Cup. Dit was voor mij de eerste keer en ik wist nog niet goed wat ik ervan kon verwachten maar na een succesvolle voorbereiding heeft dit geleid tot een overwinning in mijn eigen klasse. Naar mijn mening is er niets zo mooi als anderen helpen met het behalen van hun fitnessdoelen. Ik ben dan ook ontzettend trots en enthousiast om de deelnemers van PBP te mogen coachen en op weg te helpen naar het doel wat zij voor ogen hebben. Het is mooi om te zien hoe fitness voor positieve veranderingen zorgt, zowel fysiek als mentaal.

Wat motiveert mij

Mijn eigen progressie is wat mij het meeste motiveert. Ik heb geleerd om niet te kijken naar andermans progressie aangezien dit iets is waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Door dicht bij jezelf te blijven en je te focussen op je eigen persoonlijke vooruitgang zul je de meeste voldoening halen uit je harde werk.

Wil jij Kay Smeets als coach?Schrijf je in!