Sophie Krielaart

25 jaar

Interesses

bodybuilding, reizen, eten

Favoriete gerechten

havermout met pindakaas

Favoriete oefeningen

sumo deadlift, squat

In mijn vrije tijd

trainen!

Social media

Facebook

Instagram

Bio

Mijn naam is Sophie. Ik sta (bijna) iedere dag van de week ijzer te liften in de gym en eet iedere ochtend havermout met pindakaas. Wel ben ik allergisch voor ‘de sleur’. Ik ben een goal digger, en daag mezelf dus constant uit om de beste versie van mezelf te worden. Zowel op fysiek als op mental gebied. Graag wil ik deze manier van leven met jou delen!

Ontmoet je coach

Laten we beginnen bij deel 1. Altijd was ik al een echte sportieveling. Ik was het irritante overenthousiaste meisje dat iedere dag voorin de zaal stond bij verschillende groepslessen, ging iedere zondag 10 kilometer hardlopen en ben ook nog een tijdje fanatiek bezig geweest met intensieve HIIT circuits van verschillende health goeroes. Erg leuk, maar toch frustreerde het me dat ik nooit de resultaten zag die ik echt wilde zien. Na een half jaar Personal Body Plan gevolgd te hebben werd al snel duidelijk waarom progressie achter bleef: het lag aan mijn voeding en manier van trainen. Havermoutjes met 1000’en toppings (lees: pindakaas, noten, pure chocolade, granola, bessen en ga zo maar door) mogen er dan nog wel erg fancy uitzien op Instagram, maar kunnen ook enorm veel calorieën bevatten. Ook wist ik helemaal niks van het belang van eiwitten, terwijl die juist super belangrijk zijn als je spieren op wilt bouwen! Wat betreft training kwam ik in deze periode in aanraking met het krachthonk. Al snel had ik mijn hart verloren en keek iedere avond weer uit naar de volgende ochtend: weight lifting time! Op het gebied van voeding en training, heb ik door middel van Personal Body Plan dus geweldige kennis opgedaan. Goed, stukje bij beetje begon ik het te leren. Ik vond een balans binnen voeding en training, en dit was ook zeker te zien aan mijn lichaam. Wat een progressie! In de zomer van 2015 trok ik voor de eerste keer mijn bikini aan voor een dagje zwembad, keek in de spiegel, en was voor de eerste keer ooit helemaal happy met hoe ik eruit zag. Wat een overwinning! Dus, mission bikini body: completed. Maar wat nu? Krachttraining was echt mijn ding geworden en ik wilde graag een nieuw doel om naartoe te werken.  Na wat research kwam ik uit bij bikini fitness. Next level en een stuk extremer, maar alles aan deze sport sprak me aan. Ik ging er gewoon voor! Op 9 oktober 2015 begon ik de voorbereiding voor een wedstrijd in maart 2016. We hadden minder dan een half jaar de tijd om een prachtige wedstrijdfysiek neer te zetten, maar met flink wat hard werk en discipline moest dit gewoon gaan lukken. En  of dit gelukt is! Ik wist tijdens mijn eerste wedstrijd de tweede plek binnen mijn klasse én een B-status in de wacht te slepen! De keuze om twee weken later mee te doen aan een wedstrijd voor B atleten was dus niet zo lastig: ik ging het gewoon doen! Na 2 weken flink door bikkelen wist ik met een nog net wat gepolijstere shape op het podium te staan, en behaalde gewoon de derde plek! Een maand later heb ik als A-atleet nog meegedaan met het NK en nu, meer dan een half jaar later, ben ik flink aan het bouwen voor het volgende wedstrijdseizoen. Ik hoop dat mijn verhaal je laat zien dat niks onmogelijk is en dat alles te bereiken valt… zolang je maar kei hard je best blijft doen!

Wat motiveert mij

Progressie is wat mij motiveert. Wanneer ik in een calorie tekort zit, vind ik het bijvoorbeeld super tof om iedere ochtend wanneer ik wakker word, nieuwe ‘shreds’ te zien, en wanneer ik in een calorie overschot zit, vind ik het geweldig om telkens weer meer te kunnen liften bij mijn deadlift en squat. Iedere dag weer een beetje beter, dat is waar ik voor ga!

Wil jij Sophie Krielaart als coach?Schrijf je in!