Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Personal Body Plan

Personal Body Plan is 'Jouw Online Personal Trainer, Lifestyle Coach en Voedingsdeskundige in één, waar je 24/7 toegang tot hebt'. Met Personal Body Plan krijg je een op maat gemaakt plan, gebaseerd op de vier kernelementen gedrag, voeding, training en herstel. Bij de uitvoering van jouw Personal Body Plan krijg je extra ondersteuning van jouw Personal Body Coach. Personal Body Plan biedt jou het steuntje in de rug dat je nodig hebt om stap voor stap jouw gewenste resultaat te behalen!  

Geen resultaat, geld terug?

Wij geloven dat je altijd resultaat behaalt met Personal Body Plan wanneer jij je plan consistent volgt. Als jij aan de onderstaande voorwaarden voldoet én geen resultaat behaalt, krijg jij je geld terug.

 • 80% van de dagen inloggen
 • 80% van de dagen contact met je coach
 • 80% van de dagen je progressie afvinken
 • Elke vier weken je metingen en progressiefoto's doorgeven

Hoe lang duurt mijn Personal Body Plan?

Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden.

Kan ik samen met iemand anders Personal Body Plan starten?

Omdat we bij Personal Body Plan altijd streven naar een persoonlijke aanpak zal iedere deelnemer als zo behandeld worden. Ieder mens is anders en vraagt dus ook om een andere aanpak. Daarom is samen eenzelfde plan volgen niet mogelijk, maar beiden inschrijven en elkaar ondersteunen en motiveren in dit proces natuurlijk wel!

Wanneer kan ik van start gaan?

Iedere maandag start er een groep deelnemers met hun Personal Body Plan. De inschrijving sluit in principe de zaterdagavond voor de groep start, om 23:59. Tenzij we genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te sluiten, om zo de kwaliteit van coaching te waarborgen. Zekerheid over wanneer de inschrijving sluit is er dus nooit. Wacht daarom niet te lang met jouw aanmelding!

Hoe kan ik inloggen?

Je logt in op de website door rechtsboven op www.personalbodyplan.com op inloggen te klikken. Vervolgens voer je daar je gebruikersnaam in met het bijbehorende wachtwoord. Ook kun je, wanneer je deelnemer bent, dagelijks gebruikmaken van onze app(s). Er is een Personal Body Plan app voor iOS en Android systemen. Deze zijn te downloaden in respectievelijk de App Store en de Googe Play Store. In de app vind je alles dat je nodig hebt om jouw Personal Body Plan te volgen. Je vult erin je voeding in, bekijkt erin je trainingsschema (inclusief instructievideo’s), communiceert ermee met jouw coach, enzovoorts.

Kan ik tussentijds stoppen met mijn Personal Body Plan?

Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden. Wanneer jij je aanmeldt voor Personal Body Plan ga je akkoord met de algemene voorwaarden waarin staat dat Personal Body Plan voor minimaal 6 aaneengesloten maanden is.

Kan ik ook gebruikmaken van een app?

Je kunt, wanneer je deelnemer bent, dagelijks gebruikmaken van onze app(s). Er is een Personal Body Plan app voor iOS en Android systemen. Deze zijn te downloaden in respectievelijk de AppStore en de Google Play Store. In de app vind je alles dat je nodig hebt om jouw Personal Body Plan te volgen. Je vult erin je voeding in, bekijkt erin je trainingsschema (inclusief instructievideo’s), communiceert ermee met jouw coach, enzovoorts.

Gratis trainen

Waar vind ik meer informatie over het gratis trainen?

Op deze pagina vind je meer informatie over het groeiende netwerk van PBP-proof sportscholen. Hier lees je de algemene voorwaarden.

Kan je de inschrijving voor Personal Body Plan in orde maken bij partnerlocaties?

Nee, dit dien je online te doen via onze registratiepagina

Hoe activeer ik mijn PBP/partnerlocatie abonnement?

Je dient je binnen 14 dagen te melden bij de gekozen partnerlocatie met jouw betaalbevestiging en een geldige identiteitskaart. Met de betaalbevestiging kun je aantonen dat je voldoet aan de voorwaarden. Na het invullen van het inschrijfformulier ontvang je jouw PBP/partnerlocatie abonnement.

Kan ik ook Personal Body Plan doen zonder bij een PBP-proof locatie te trainen?

Ja. Onze visie is simpel, maar doeltreffend: je Personal Body Plan is leidend en de faciliteit waar jij je training uitvoert is van secundair belang. Je kunt je training dus uitvoeren waar jij wilt. We bieden je de mogelijkheid gratis te trainen bij partnerlocaties, maar dit is niet noodzakelijk.

Mag je in verschillende vestigingen trainen met jouw PBP/partnerlocatie abonnement?

Ja, je mag trainen in alle vestigingen van de gekozen sportschoolketen, maar 1 vestiging wordt de 'thuis' gym.

Mag je ook blijven trainen in de Changing Life Hub?

Zeker, als PBP-er ben je altijd welkom om in de Changing Life Hub te komen trainen.

Mag je ook gebruikmaken van de andere faciliteiten bij partnerlocaties?

Het PBP/partnerlocatie abonnement geeft alleen toegang tot de fitness faciliteiten van partnerlocaties. Voor gebruik van overige faciliteiten en/of diensten dient men apart en direct te betalen aan partnerlocaties.

Gelden deze voorwaarden ook voor deelnemers aan ‘Personal X Plan’?

Ja, deze voorwaarden gelden voor iedereen die een PBP@Gym met coach abonnement heeft afgesloten (mits zij voldoen aan de overige voorwaarden).

Gelden deze voorwaarden ook voor deelnemers aan PBP@Home of PBP@Park?

Nee, de voorwaarden gelden alleen voor deelnemers die Personal Body Plan afsluiten met @Gym als locatie. Als men tussentijds wisselt van de locaties @Home/@Park naar @Gym heeft een deelnemer niet alsnog recht op een PBP/partnerlocatie abonnement.

Kan ik upgraden naar PBP met coach en gebruikmaken van deze voorwaarden?

Je kunt jouw abonnement verlengen met PBP met coach en vanaf dan gebruikmaken van deze voorwaarden. Het is ook mogelijk opnieuw te starten met PBP met coach om zo gebruik te kunnen maken van de voorwaarden.

Krijg ik begeleiding van Personal Body Trainers bij partnerlocaties?

Nee, bij partnerlocaties staan geen opgeleide Personal Body Trainers. Je traint middels het trainingsschema en bijbehorende instructies en instructievideo’s uit jouw Personal Body Plan.

Mag ik samen met mijn coach trainen bij partnerlocaties?

Dat mag, mits de coach ook een abonnement heeft bij de desbetreffende sportschoolketen.

Plannen

Is Personal Wedding Plan alleen voor vrouwen?

Nee, Personal Wedding Plan is er voor iedereen die op zijn of haar bruiloft de beste versie van zichzelf wil zijn. Dus zowel voor mannen als vrouwen.

Moet ik precies zes maanden voor mijn bruiloft beginnen met Personal Wedding Plan?

Nee, je kunt op ieder gewenst moment beginnen met Personal Wedding Plan. We geloven echter niet in quick-fixes en daarom raden we aan om ten minste zes maanden te investeren in je Plan.

Maakt het uit wanneer mijn Obstacle Run plaatsvindt als ik wil meedoen aan Personal Obstacle Running Plan?

Het is voor jou persoonlijk de afweging wanneer je wilt starten met jouw voorbereiding en dus met jouw Personal Obstacle Running Plan. Of je nu een Obstacle Run gepland hebt staan voor over 2, 6 of 14 maanden, dit maakt niet uit. Uiteindelijk is het doel een allround fitte body & mind. Iets dat altijd welkom is! Overleg met je coach wanneer de wedstrijd plaatsvindt en welke aanpassingen we in overleg kunnen doen rondom dit moment.

Gedrag

Wat moet ik mij voorstellen bij de pijler gedrag?

Op basis van de dagelijkse gedragslessen in jouw Personal Body Plan word je stap voor stap begeleid door het proces van gedragsverandering, met het uiteindelijke doel het behalen van jouw gewenste resultaat. Tijdens dit proces leren wij je de ins en outs van de adviezen die wij je geven, leren we je meer over dat Personal Body Plan een lifestyle is en geen dieet met een eindpunt, enzovoorts. Een belangrijke pijler die altijd als eerste wordt genoemd.

Gaat mijn Personal Body Plan mijn levensstijl veranderen?

Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden.

Kan ik nooit meer uit eten of alcohol drinken?

Bij Personal Body Plan spreken wij niet van iets ‘mogen’, het gaat er om wat jij zelf wel of niet wílt eten en drinken. Wij verwachten van niemand dat zij de rest van hun leven geen snoepje, koekje, drankje of wat dan ook meer eten of drinken. Wij laten deze verantwoordelijk over aan jou zelf, jij bepaalt hiermee jouw resultaat! Wel zullen we je altijd duidelijk uitleggen wat het maken van dergelijke keuzes voor consequenties heeft.

Hoe ga ik om met saboteurs in mijn (directe) omgeving?

Saboteurs zijn er dus in allerlei soorten en maten en zullen er ook altijd blijven. Vaak zeggen ze allerlei saboterende dingen en maken je belachelijk om zichzelf een goed gevoel te geven. Diep van binnen willen ze namelijk bevestiging, goedkeuring voor hun gedrag en voert onzekerheid de boventoon. Jij gaat uit je comfortzone en neemt verantwoordelijkheid over je leefwijze en maakt hen er bewust van dat zij dit niet doen. Je verplicht hen niet om dit ook te doen, maar zo voelen zij dat wel. Je wordt op dat moment gezien als een bedreiging en ze willen zichzelf beschermen. Wat te doen? 6 tips!

 • Ga niet met je saboteurs in discussie, dat werkt averechts. Probeer juist te begrijpen waarom je saboteurs dit doen.
 • Verandering is niet alleen voor jezelf lastig, ook voor je omgeving. Neem ze mee in dit proces wanneer ze daar voor open staan. Na verloop van tijd raken ze er aan gewend en accepteren ze het. Sterker nog, wanneer ze resultaten zien, komen ze vanzelf vragen hoe en wat je precies doet.
 • Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven en de keuzes die je daarin maakt. Blijf dicht bij jezelf en definieer voor jezelf wat voor jou “normaal” is, zodat je eigenlijk schijt hebt aan wat anderen over je zeggen of denken.
 • Wanneer mensen je blijven saboteren is het wellicht verstandig om jezelf af te vragen of ze een positieve bijdrage leveren aan jouw leven.
 • Omring je met mensen die dezelfde passie hebben, hetzelfde in het leven staan en je inspireren.
 • Wees niet bang dat mensen saboterende dingen zullen zeggen, dat doen ze namelijk toch wel. Accepteer simpelweg dat er altijd saboteurs zullen zijn.

Ik ben op dit moment in behandeling voor een eetstoornis. Mag ik met PBP starten?

Je kunt niet starten met Personal Body Plan, omdat wij jou op dit moment niet de juiste begeleiding kunnen bieden. Personal Body Plan kan daarnaast jouw herstel in de weg staan. We raden je aan om jouw huidige behandeling voort te zetten en te focussen op je herstel.

Ik heb in het verleden een eetstoornis gehad en ik ben uitbehandeld. Mag ik met PBP starten?

Personal Body Plan is een plan waarmee jij de fitste versie van jezelf wordt. Je streeft naar een persoonlijk doel op fysiek vlak. Tijdens jouw Personal Body Plan oefen je daarom controle uit op jouw voedingspatroon en trainingen. Als je een eetstoornis hebt gehad kan dit een trigger zijn om terug te vallen in ongewenst gedrag. Wij kunnen jou niet de optimale begeleiding bieden, mocht gedrag uit het verleden opspelen. Vraag jezelf daarom af of het verstandig is om te starten met Personal Body Plan. Jouw gezondheid staat voor ons namelijk altijd voorop. Wij adviseren jou daarom niet te starten met Personal Body Plan. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag en de keuzes die jij maakt. Mocht je dus toch willen starten, geef dan bij de intake in ieder geval aan dat je een eetstoornis verleden hebt. Daarnaast raden we je aan te kiezen voor het doel Personal Muscle Shaping Plan (voor vrouwen) of Personal Muscle Building Plan (voor mannen), ook als je wilt afslanken. Je start dan niet gelijk in een calorietekort, waardoor oud gedrag minder snel getriggerd zal worden. Bespreek bij de start van jouw plan met je coach wat jouw persoonlijke doel is en wees eerlijk over jouw eetstoornisverleden. In overleg met je coach kan je in kleine stappen de focus leggen op vetverbranding. Op deze manier hanteer je een tempo dat voor jou realistisch en haalbaar is. Wij zijn voorstanders van het werken aan de beste versie van jezelf, en dat zien we uiteraard ook graag terug bij jou. Wees daarom eerlijk tegen jezelf. Maak een keuze waar jij 100% achter staat. Mocht je starten, wees dan eerlijk naar jezelf en je coach tijdens het plan. Geef het aan als je ergens moeite mee hebt of het gevoel hebt dat je een terugval ervaart. Natuurlijk willen wij jou graag helpen, maar mochten wij het gevoel hebben dat wij jou niet de juiste begeleiding kunnen bieden dan kunnen wij jouw plan tussentijds stoppen. Dit allemaal met het oog op jouw gezondheid.

Voeding

Hoeveel maaltijden eet ik per dag?

Dit is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Sommige mensen eten het liefst maar 3 keer per dag, waar de ander wel 6 of 7 keer per dag wil eten. De wetenschappelijke onderbouwing hierachter lees je terug in de lessen in jouw Personal Body Plan.

Moet ik calorieën tellen?

Calorieën tellen, maar je hoeft ze niet te tellen. De strategie die bij jou past kan sterk verschillen van de strategie die bij een ander past. Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen (psychologische) voorkeuren. Waar de ene persoon dol is op cijfers en graag met de weegschaal in de weer is, heeft de ander hier een hekel aan en is hier niet nauwkeurig genoeg voor. Voor iedereen is er een geschikte methode te vinden, aangezien wij meerdere opties aanbieden.

Hoeveel tijd breng ik door in de keuken?

Niets hoeft veel tijd te kosten als je het slim indeelt en goed vooruit plant. Maar zeker in het begin kunnen de nieuwe gerechten en mogelijke veranderingen in je eetpatroon wel zorgen voor wat extra tijd in de keuken, maar dit wordt vanzelf minder. Jouw Personal Body Coach zal je altijd helpen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Daarnaast zijn de verschillen tussen persoonlijke voorkeuren groot. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Waar de ene persoon graag elke maaltijd apart bereid en er telkens weer een kunstwerk van maakt, neemt de andere persoon genoegen met simpele maar doeltreffende maaltijden.

Is Personal Body Plan een dieet?

Nee, een dieet heeft namelijk een eindpunt, Personal Body Plan niet. Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden.

Hoe ziet het voedingsadvies eruit?

Je krijgt in jouw Personal Body Plan geen voorgekauwd voedingsschema. Daarentegen kun je kiezen tussen trainingsdag en niet-trainingsdag en op basis daarvan keuzes maken die worden voorgesteld. In plaats van alles kant en klaar aan te leveren, leren wij jou stapsgewijs zelf jouw maaltijden samen te stellen aan de hand van een lijst met aanbevolen producten. Ook is op overzichtelijke wijze te zien wat per maaltijd de aanbevolen hoeveelheden voor jou zijn. Dit doen wij omdat wij jou niet alleen willen vertellen wát jij moet doen, maar ook leren waarom jij iets doet.

Kan ik nooit meer snoepen, uit eten of alcohol drinken?

Bij Personal Body Plan spreken wij niet van iets ‘mogen’, het gaat er om wat jij zelf wel of niet wílt eten en drinken. Wij verwachten van niemand dat zij de rest van hun leven geen snoepje, koekje, drankje of wat dan ook meer eten of drinken. Wij laten deze verantwoordelijk over aan jou zelf, jij bepaalt hiermee jouw resultaat! Wel zullen we je altijd duidelijk uitleggen wat het maken van dergelijke keuzes voor consequenties heeft.

Moet ik supplementen gebruiken?

Je moet niks in Personal Body Plan. Het is aan jou wat je doet met de adviezen die wij geven. Wij zien supplementen als een toevoeging op je voeding en dus niet als wondermiddel die volledig jouw resultaat bepalen. Wel achten wij bepaalde supplementen als zeer belangrijk en zullen wij die dus aanbevelen in jouw Personal Body Plan, maar ook dit verschilt per persoon.

Ik ben op dit moment in behandeling voor een eetstoornis. Mag ik met PBP starten?

Je kunt niet starten met Personal Body Plan, omdat wij jou op dit moment niet de juiste begeleiding kunnen bieden. Personal Body Plan kan daarnaast jouw herstel in de weg staan. We raden je aan om jouw huidige behandeling voort te zetten en te focussen op je herstel.

Ik heb in het verleden een eetstoornis gehad en ik ben uitbehandeld. Mag ik met PBP starten?

Personal Body Plan is een plan waarmee jij de fitste versie van jezelf wordt. Je streeft naar een persoonlijk doel op fysiek vlak. Tijdens jouw Personal Body Plan oefen je daarom controle uit op jouw voedingspatroon en trainingen. Als je een eetstoornis hebt gehad kan dit een trigger zijn om terug te vallen in ongewenst gedrag. Wij kunnen jou niet de optimale begeleiding bieden, mocht gedrag uit het verleden opspelen. Vraag jezelf daarom af of het verstandig is om te starten met Personal Body Plan. Jouw gezondheid staat voor ons namelijk altijd voorop. Wij adviseren jou daarom niet te starten met Personal Body Plan.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag en de keuzes die jij maakt. Mocht je dus toch willen starten, geef dan bij de intake in ieder geval aan dat je een eetstoornis verleden hebt. Daarnaast raden we je aan te kiezen voor het doel Personal Muscle Shaping Plan (voor vrouwen) of Personal Muscle Building Plan (voor mannen), ook als je wilt afslanken. Je start dan niet gelijk in een calorietekort, waardoor oud gedrag minder snel getriggerd zal worden. Bespreek bij de start van jouw plan met je coach wat jouw persoonlijke doel is en wees eerlijk over jouw eetstoornisverleden. In overleg met je coach kan je in kleine stappen de focus leggen op vetverbranding. Op deze manier hanteer je een tempo dat voor jou realistisch en haalbaar is.

Wij zijn voorstanders van het werken aan de beste versie van jezelf, en dat zien we uiteraard ook graag terug bij jou. Wees daarom eerlijk tegen jezelf. Maak een keuze waar jij 100% achter staat. Mocht je starten, wees dan eerlijk naar jezelf en je coach tijdens het plan. Geef het aan als je ergens moeite mee hebt of het gevoel hebt dat je een terugval ervaart. Natuurlijk willen wij jou graag helpen, maar mochten wij het gevoel hebben dat wij jou niet de juiste begeleiding kunnen bieden dan kunnen wij jouw plan tussentijds stoppen. Dit allemaal met het oog op jouw gezondheid.

Training

Kan ik mijn Personal Body Plan combineren met andere sporten?

Jouw Personal Body Plan wordt erop ingericht om een maximaal resultaat te kunnen garanderen, jou zo goed mogelijk te begeleiden naar jouw gewenste resultaat. In onze visie doe je dit door de 4 pijlers gedrag, voeding, training en herstel optimaal op elkaar af te stemmen. Op het gebied van training achten wij krachttraining in een sportschool dé beste manier om tot het gewenste (esthetische) resultaat te komen. Dit omdat je hier meer mogelijkheden hebt en dus beter overload kunt creëren, een kernwaarde voor het optimaal profiteren van je trainingsarbeid. Daarnaast is het ook belangrijk om te doen waar jij je fijn bij voelt. Een mix met andere trainingsvormen zou dus kunnen, maar wij voorzien je daarin niet van trainingsschema's. Kortom: niets moet, alles mag.

Moet ik lid zijn van een sportschool?

Binnen onze visie is consistent je plan uitvoeren het allerbelangrijkst. We bieden je daarom de keuze tussen in de sportschool trainen en thuis trainen. Doe wat werkt voor jou. Echter, wij achten op het gebied van krachttraining het trainen in een sportschool de beste manier om tot het gewenste (esthetische) resultaat te komen. Dit omdat je hier meer mogelijkheden hebt en dus beter overload kunt creëren, een kernwaarde voor het optimaal profiteren van je trainingsarbeid. Met jouw Personal Body Plan heb je daarom altijd recht op gratis trainen en begeleiding in de Changing Life Hub, waar de Personal Body Gym een onderdeel van is.

Hoe vaak per week moet ik trainen?

Dit varieert van 2 tot 4 keer per week afhankelijk van de frequentie waarmee jij als individu het beste resultaat behaalt. De trainingen duren gemiddeld 60-90 minuten per training. De training is voornamelijk gebaseerd op krachttraining (ook voor vrouwen) en korte en intensieve vormen van cardio. Langdurige en frequente vormen van cardio zijn wij geen groot voorstander van.

Word ik door jullie begeleid in de sportschool?

Nee, alle begeleiding gebeurt online via een mobiele applicatie (Android & iPhone) door jouw Personal Body Coach. Je krijgt trainingsschema’s met bijbehorende instructievideo’s waarmee jij zelf aan de slag kunt gaan in de sportschool. Zo dient jouw Personal Body Plan overal ter plekke als jouw Personal Trainer. Met jouw Personal Body Plan heb je wel altijd recht op gratis trainen en begeleiding in de Changing Life Hub, waar de Personal Body Gym een onderdeel van is.  

Kan ik tussentijds wisselen tussen PBP@Home en PBP@Gym?

Tijdens de registratie geef je aan of je een trainingsschema wilt voor in de sportschool of voor thuis en eventueel welke materialen je thuis tot jouw beschikking hebt. Op basis van de informatie in de Lifestyle ID Test maken onze experts jouw periodisering en trainingsschema. Een keer per 6 maanden PBP is het mogelijk om te wisselen tussen PBP@Home en PBP@Gym door bij jouw Personal Body Coach aan te geven voor welke locatie je een trainingsschema wilt.

Herstel

Wat moet ik mij voorstellen bij de pijler herstel?

De vierde in de pikorde, maar daardoor zeker niet minder belangrijk. Herstel is bij vele (ervaren) sporters vaak het ondergeschikte broertje van training. Hoe meer we trainen, hoe beter en graag nog zo zwaar mogelijk ook. Het lichaam is het hier niet mee eens, pas wanneer je voldoende rust neemt en dus het lichaam de kans geeft te herstellen, zal je optimaal profiteren van je trainingsarbeid. Herstel wordt gemeten door je hartslag te meten en door te geven, cijfers te geven voor het niveau aan spierpijn, slaapkwaliteit, enzovoorts.

Wat is jullie advies rondom slaap?

Slaap is een belangrijke factor als het gaat om herstel. Maar de hoeveelheid slaap die voor jou optimaal is verschilt weer per persoon. Jouw Personal Body Plan zal jou leren wat voor jou het optimale slaappatroon is.

Houden jullie rekening met mijn (drukke) weekplanning?

Niets hoeft veel tijd te kosten als je het slim indeelt en goed vooruit plant. Maar zeker in het begin kunnen de nieuwe gerechten en mogelijke veranderingen in je eetpatroon wel zorgen voor wat extra tijd in de keuken, maar dit wordt vanzelf minder. Ook kun je rekening houden met 2-4 trainingen per week van ongeveer een uur per training. Jouw Personal Body Coach zal je altijd helpen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Onthoud goed dat de tijd die je erin stopt, zich terugbetaalt in resultaat!  

Resultaat

Behaalt iedereen zijn of haar gewenste resultaat?

Of jij jouw gewenste resultaat haalt heb jij volledig zelf in de hand. Wij geven de tools en de kennis om jou te adviseren over de manier hoe jij dit resultaat kunt bereiken, maar het is nog altijd aan jou zelf om dit uit te voeren. Je kan een paard naar het water brengen, maar je kan hem niet laten drinken. Wij geloven dat je altijd resultaat behaalt met Personal Body Plan wanneer jij je plan consistent volgt. Als jij aan de onderstaande voorwaarden voldoet én geen resultaat behaalt, krijg jij je geld terug.

 • 80% van de dagen inloggen
 • 80% van de dagen contact met je coach
 • 80% van de dagen je progressie afvinken
 • Elke vier weken je metingen en progressiefoto's doorgeven
Er is geen quick fix, wonderpil of zalfje op de markt die jou resultaat bezorgt. Je zult er hard voor moeten werken. Als je jouw lichaam jaren hebt verwaarloosd, verwacht dan niet dat je dit in een paar weken hebt opgelost. Wees geduldig en maak het stap voor stap tot een levensstijl.

Hoe meten jullie mijn progressie?

Elke 4 weken is er een meetmoment, net als bij de start van jouw Personal Body Plan. Het is voor ons namelijk ontzettend belangrijk te weten met wie we te maken hebben. Zo kunnen wij zien aan de metingen en progressiefoto's of de informatie uit de Lifestyle ID-test klopt. Tijdens een meetmoment neem je de omtrekmaten op van jouw schouders, borst, taille en heupen en maak je duidelijke progressiefoto's van het voor-, zij- en achteraanzicht. Zo houd jij jouw Personal Body Coach op de hoogte van jouw voortgang, zodat hij of zij jou optimaal kan begeleiden. De metingen en foto’s zijn altijd alleen voor de ogen van jouw coach bestemd. We hebben jouw privacy hoog in ons vaandel staan. Mochten wij jouw resultaat willen delen op internet, vragen wij altijd toestemming!

Worden mijn resultaten gedeeld op internet?

De metingen en foto’s zijn altijd alleen voor de ogen van jouw coach bestemd. We hebben jouw privacy hoog in ons vaandel staan. Mochten wij jouw resultaat willen delen op internet, vragen wij altijd toestemming!

Time Management

Hoeveel tijd investeer ik in mijn Personal Body Plan?

Niets hoeft veel tijd te kosten als je het slim indeelt en goed vooruit plant. Maar zeker in het begin kunnen de nieuwe gerechten en mogelijke veranderingen in je eetpatroon wel zorgen voor wat extra tijd in de keuken, maar dit wordt vanzelf minder. Ook kun je rekening houden met 2-4 trainingen per week van ongeveer een uur per training. Jouw Personal Body Coach zal je altijd helpen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Onthoud goed dat de tijd die je erin stopt, zich terugbetaalt in resultaat!

Wanneer kan ik van start gaan?

Iedere maandag start er een groep deelnemers met hun Personal Body Plan. De inschrijving sluit in principe de zaterdagavond voor de groep start, om 23:59. Tenzij we genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te sluiten, om zo de kwaliteit van coaching te waarborgen. Zekerheid over wanneer de inschrijving sluit is er dus nooit. Wacht daarom niet te lang met jouw aanmelding!

Hoe lang duurt mijn Personal Body Plan?

Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden.

Hoe vaak per week moet ik trainen?

Dit varieert van 2 tot 4 keer per week afhankelijk van de frequentie waarmee jij als individu het beste resultaat behaalt. De trainingen duren gemiddeld 60 minuten per training. De training is voornamelijk gebaseerd op krachttraining (ook voor vrouwen) en korte en intensieve vormen van cardio. Langdurige en frequente vormen van cardio zijn wij geen groot voorstander van.

Hoeveel tijd breng ik door in de keuken?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Daarnaast zijn de verschillen tussen persoonlijke voorkeuren groot. Waar de ene persoon graag elke maaltijd apart bereidt en er telkens weer een kunstwerk van maakt, neemt de andere persoon genoegen met simpele maar doeltreffende maaltijden. Ook hierbij kan jouw Personal Body Coach jou helpen om een manier te vinden die voor jou goed werkt en past bij jouw levensstijl.

Kosten

Hoeveel kost mijn Personal Body Plan?

6 maanden abonnement Personal Body Plan kost €79,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 6 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €426,60 in plaats van €474,-. Je betaalt zo maar €71,10 per maand. 12 maanden abonnement Personal Body Plan kost €69,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 12 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €745,20 in plaats van €828,-. Je betaalt zo maar €62,10 per maand. 18 maanden abonnement Personal Body Plan kost €59,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 18 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €955,80 in plaats van €1062,-. Je betaalt zo maar €53,10 per maand. Let op: momenteel loopt er een kortingsactie! Bekijk onze prijzen pagina voor meer informatie. Je kunt betalen via iDEAL, Paypal of creditcard.

Wat zijn de bijkomende kosten?

Er komt iets bij aan kosten voor de sportschool en je voeding, alleen hoe gek je dit maakt heb je volledig zelf in de hand. De één wil alleen biologisch eten van de Ekoplaza, waar de ander zich prima voelt bij een volle tas boodschappen van de Lidl. Beiden niets mis mee, dat is echt aan jou. Hetzelfde geldt voor een sportschool, daarbij heb je de keuze tussen een budget club van 15 euro per maand of een all-in luxe sportschool voor 80 euro in de maand. Of je komt met jouw Personal Body Plan gratis trainen (plus begeleiding) in de Changing Life Hub!

Zit een sportschoolabonnement bij de prijs inbegrepen?

Onze visie is simpel, maar doeltreffend: je Personal Body Plan is leidend en de faciliteit waar jij je training uitvoert is van secundair belang. Daarom vinden we ook dat de toegang tot de faciliteit in de vorm van een sportschool eigenlijk gratis hoort te zijn.

Om deze visie werkelijkheid te maken werken wij samen met tal van sportscholen door heel Nederland, om zo trainingsfaciliteiten gratis beschikbaar te kunnen stellen voor onze deelnemers. Bekijk hier welke sportscholen zich hebben aangesloten.

Het is aan jou zelf bij welke sportschool jij gaat trainen. Met jouw Personal Body Plan heb je wel altijd recht op gratis trainen en begeleiding in de Changing Life Hub, waar de Personal Body Gym een onderdeel van is.

Hoe word ik Personal Body Coach?

Wat zijn de vereisten om Personal Body Coach te worden?

Je hebt als Personal Body Coach minimaal zes maanden ervaring als deelnemer van Personal Body Plan. Je hebt de eerste fase van jouw Personal Body Plan actief doorlopen en veel geleerd over de vier pijlers gedrag, voeding, training en herstel. De kennis die jij hebt opgedaan in je eerste zes maanden Personal Body Plan bieden jou een basis om anderen te helpen bij het worden van de beste versie van zichzelf. Een andere vereiste is het volgen van Personal Body College. Personal Body College bestaat uit verschillende workshops van de pijlers en een toets. Na het behalen van de toets ben je in het bezit van het certificaat Personal Body Coach. Dit certificaat is een vereiste om te starten als Personal Body Coach. Meer informatie vind je op de website van Personal Body College.