Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Personal Body Plan?

Personal Body Plan is 'Jouw Online Personal Trainer, Lifestyle Coach en Voedingsdeskundige in één, waar je 24/7 toegang tot hebt'. Met Personal Body Plan krijg je een op maat gemaakt plan, gebaseerd op de vier kernelementen gedrag, voeding, training en herstel. Bij de uitvoering van jouw Personal Body Plan krijg je extra ondersteuning van jouw Personal Body Coach. Personal Body Plan biedt jou het steuntje in de rug dat je nodig hebt om stap voor stap jouw gewenste resultaat te behalen en de beste versie van jezelf te worden!

Hoe lang duurt mijn Personal Body Plan?

Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden.

Kan ik samen met iemand anders Personal Body Plan starten?

Omdat we bij Personal Body Plan altijd streven naar een persoonlijke aanpak zal iedere deelnemer als zo behandeld worden. Ieder mens is anders en vraagt dus ook om een andere aanpak. Daarom is samen eenzelfde plan volgen niet mogelijk, maar beiden inschrijven en elkaar ondersteunen en motiveren in dit proces natuurlijk wel!

Wanneer kan ik van start gaan?

Iedere maandag start er een nieuwe groep deelnemers met hun Personal Body Plan. De inschrijving sluit in principe de zaterdagavond daarvoor, om 23:59. Tenzij we genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te sluiten, vanwege het beperkt aantal plekken en de beschikbaarheid van de coaches. Zekerheid over wanneer de inschrijving sluit is er dus nooit. Wacht daarom niet te lang met jouw aanmelding!

Hoe kan ik inloggen?

Je logt in op de website door rechtsboven op www.personalbodyplan.com op inloggen te klikken. Vervolgens voer je daar je gebruikersnaam in met het bijbehorende wachtwoord. Ook kun je, wanneer je deelnemer bent, dagelijks gebruikmaken van onze app(s). Er is een Personal Body Plan app voor iOS en Android systemen. Deze zijn te downloaden in respectievelijk de App Store en de Googe Play Store. In de app vind je alles dat je nodig hebt om jouw Personal Body Plan te volgen. Je vult je voeding in, bekijkt je trainingsschema (inclusief instructievideo’s), leest je gedragslessen, communiceert met jouw coach enzovoort.

Kan ik tussentijds stoppen met mijn Personal Body Plan?

Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden. Wanneer jij je aanmeldt voor Personal Body Plan ga je akkoord met de algemene voorwaarden waarin staat dat Personal Body Plan voor minimaal 6 aaneengesloten maanden is.

Kan ik ook gebruikmaken van een app?

Je kunt, wanneer je deelnemer bent, dagelijks gebruikmaken van onze app(s). Er is een Personal Body Plan app voor iOS en Android systemen. Deze zijn te downloaden in respectievelijk de AppStore en de Google Play Store. In de app vind je alles dat je nodig hebt om jouw Personal Body Plan te volgen. Je vult je voeding in, bekijkt je trainingsschema (inclusief instructievideo’s), leest je gedragslessen, communiceert met jouw coach enzovoort.

Ik ben op dit moment in behandeling voor een eetstoornis. Mag ik met PBP starten?

Je kunt niet starten met Personal Body Plan, omdat wij jou op dit moment niet de juiste begeleiding kunnen bieden. Personal Body Plan kan daarnaast jouw herstel in de weg gaan staan. We raden je aan om jouw huidige behandeling voort te zetten en te focussen op je herstel.

Ik heb in het verleden een eetstoornis gehad en ik ben uitbehandeld. Mag ik met PBP starten?

Personal Body Plan is een plan waarmee jij de fitste versie van jezelf wordt. Je streeft naar een persoonlijk doel op fysiek vlak. Tijdens jouw Personal Body Plan oefen je daarom controle uit op jouw voedingspatroon en trainingen. Als je een eetstoornis hebt gehad kan dit een trigger zijn om terug te vallen in ongewenst gedrag. Wij kunnen jou niet de optimale begeleiding bieden, mocht gedrag uit het verleden opspelen. Vraag jezelf daarom af of het verstandig is om te starten met Personal Body Plan. Jouw gezondheid staat voor ons namelijk altijd voorop. Wij adviseren jou daarom niet te starten met Personal Body Plan.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag en de keuzes die jij maakt. Mocht je dus toch willen starten, geef dan bij de intake in ieder geval aan dat je een eetstoornis verleden hebt. Daarnaast raden we je aan te kiezen voor het doel Personal Muscle Shaping Plan (voor vrouwen) of Personal Muscle Building Plan (voor mannen), ook als je wilt afslanken. Je start dan niet gelijk in een calorietekort, waardoor oud gedrag minder snel getriggerd zal worden. Bespreek bij de start van jouw plan met je coach wat jouw persoonlijke doel is en wees eerlijk over jouw eetstoornis verleden. In overleg met je coach kan je in kleine stappen de focus leggen op vetverbranding. Op deze manier hanteer je een tempo dat voor jou realistisch en haalbaar is.

Wij zijn voorstanders van het werken aan de beste versie van jezelf, en dat zien we uiteraard ook graag terug bij jou. Wees daarom eerlijk tegen jezelf. Maak een keuze waar jij 100% achter staat. Mocht je starten, wees dan eerlijk naar jezelf en je coach tijdens het plan. Geef het aan als je ergens moeite mee hebt of het gevoel hebt dat je een terugval ervaart. Natuurlijk willen wij jou graag helpen, maar mochten wij het gevoel hebben dat wij jou niet de juiste begeleiding kunnen bieden dan kunnen wij jouw plan tussentijds stoppen. Dit allemaal met het oog op jouw gezondheid.

Moet ik lid zijn van een sportschool?

Binnen onze visie is consistent je plan uitvoeren het allerbelangrijkst. We bieden je daarom de keuze tussen in de sportschool trainen en thuis trainen. Doe wat werkt voor jou. Echter, wij achten op het gebied van krachttraining het trainen in een sportschool de beste manier om tot het gewenste (esthetische) resultaat te komen. Dit omdat je hier meer mogelijkheden hebt en dus beter overload kunt creëren, een kernwaarde voor het optimaal profiteren van je trainingsarbeid. Met jouw Personal Body Plan heb je daarom altijd recht op gratis trainen en begeleiding in de Changing Life Hub, waar de Personal Body Gym een onderdeel van is. Ook kan je gratis trainen bij een van onze aangesloten partnergyms!  

Word ik door jullie begeleid in de sportschool?

Nee, alle begeleiding gebeurt online via een mobiele applicatie (Android & iPhone) door jouw Personal Body Coach. Je krijgt trainingsschema’s met bijbehorende instructievideo’s waarmee jij zelf aan de slag kunt gaan in de sportschool. Zo dient jouw Personal Body Plan overal ter plekke als jouw Personal Trainer. Met jouw Personal Body Plan heb je wel altijd recht op gratis trainen en begeleiding van de Personal Body Trainers in de Changing Life Hub.

Houden jullie rekening met mijn (drukke) weekplanning?

Juist bij een druk of onregelmatig leven heb je wat begeleiding nodig bij het implementeren van deze levensstijl. Jouw Personal Body Coach zal hierin een belangrijke rol spelen. De coach kan jou bijvoorbeeld helpen met plannen en jou zo stapsgewijs leren bewuste keuzes te maken en mogelijk andere prioriteiten te stellen.

Hoeveel tijd investeer ik in mijn Personal Body Plan?

Niets hoeft veel tijd te kosten als je het slim indeelt en goed vooruit plant. Maar zeker in het begin kunnen de nieuwe gerechten en mogelijke veranderingen in je eetpatroon wel zorgen voor wat extra tijd in de keuken, maar dit wordt vanzelf minder zul je merken. Ook kun je rekening houden met 2-4 trainingen per week van ongeveer een uur per training. Jouw Personal Body Coach zal je altijd helpen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Onthoud goed dat de tijd die je erin stopt, zich terugbetaalt in resultaat!

Wanneer kan ik van start gaan?

Iedere maandag start er een nieuwe groep deelnemers met hun Personal Body Plan. De inschrijving daarvoor sluit in principe de zaterdagavond om 23:59. Tenzij we genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te sluiten, vanwege een beperkt aantal plekken en de beschikbaarheid van onze coaches. Zekerheid over wanneer de inschrijving sluit is er dus nooit. Wacht daarom niet te lang met inschrijven!

Hoe lang duurt mijn Personal Body Plan?

Bij Personal Body Plan geloven we niet in een ‘quick-fix’. Jij als deelnemer gaat minimaal 6 maanden aan de slag met jouw Personal Body Plan onder begeleiding van jouw Personal Body Coach. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen en je echt te richten op het veranderen van je levensstijl. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden.

Behaalt iedereen zijn of haar gewenste resultaat?

Of jij jouw gewenste resultaat haalt heb jij volledig zelf in de hand. Wij geven de tools en de kennis om jou te adviseren over de manier hoe jij dit resultaat kunt bereiken, maar het is nog altijd aan jou zelf om dit uit te voeren. Je kan een paard naar het water brengen, maar je kan hem niet laten drinken. Wij geloven dat je altijd resultaat behaalt met Personal Body Plan wanneer jij je plan consistent volgt. Als jij aan de onderstaande voorwaarden voldoet én geen resultaat behaalt, krijg jij je geld terug.

 • 80% van de dagen inloggen
 • 80% van de dagen contact met je coach
 • 80% van de dagen je progressie afvinken
 • Elke vier weken je metingen en progressiefoto's doorgeven

Er is geen quick fix, wonderpil of zalfje op de markt die jou resultaat bezorgt. Je zult er hard voor moeten werken. Als je jouw lichaam jaren hebt verwaarloosd, verwacht dan niet dat je dit in een paar weken hebt opgelost. Wees geduldig en maak het stap voor stap tot een levensstijl die bij jou past.

Hoe meten jullie mijn progressie?

Elke 4 weken is er een meetmoment, net als bij de start van jouw Personal Body Plan. Het is voor ons namelijk ontzettend belangrijk te weten met wie we te maken hebben. Zo kunnen wij zien aan de metingen en progressiefoto's of de informatie uit de Lifestyle ID-test klopt. Tijdens een meetmoment neem je de omtrekmaten op van jouw schouders, borst, taille en heupen en maak je duidelijke progressiefoto's van het voor-, zij- en achteraanzicht. Zo houd jij jouw Personal Body Coach op de hoogte van jouw voortgang, zodat hij of zij jou optimaal kan begeleiden. De metingen en foto’s zijn altijd alleen voor de ogen van jouw coach bestemd. We hebben jouw privacy hoog in ons vaandel staan. Mochten wij jouw resultaat willen delen op internet, vragen wij altijd om toestemming!

Worden mijn resultaten gedeeld op internet?

De metingen en foto’s zijn altijd alleen voor de ogen van jouw coach bestemd. We hebben jouw privacy hoog in ons vaandel staan. Mochten wij jouw resultaat willen delen op internet, vragen wij uiteraard altijd jouw toestemming!

Ik weet niet zeker of dit werkt voor mij, wat te doen?

We kunnen je hier wel proberen te overtuigen, maar het beste kun je even contact opnemen met één van onze Customer Advisors voor een persoonlijk advies. Je kunt een e-mail sturen naar info@personalbodyplan.com, bellen naar 020-221 35 19, chatten via de website of whatsappen naar 06 - 46 40 24 91. Doe wat werkt voor jou ;).

Kan ik tussentijds wisselen tussen PBP@Home, PBP@Park en PBP@Gym?

Tijdens de registratie geef je aan of je een trainingsschema wilt voor in de sportschool of voor thuis en eventueel welke materialen je thuis tot jouw beschikking hebt. Op basis van de informatie in de Lifestyle-ID Test maken onze experts jouw periodisering en trainingsschema. Een keer per 6 maanden PBP is het mogelijk om te wisselen tussen PBP@Home, PBP@Gym en PBP@Park door bij jouw Personal Body Coach aan te geven voor welke locatie je een trainingsschema wilt.

Wat zijn de daluren in de HUB?

De daluren in de Hub bij het PBP Original abonnement zijn als volgt:

Maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 16:00 uur.
Zaterdag en zondag van 07:00 tot 09:00 uur en 17:00 tot 21:00 uur.

Wil je altijd toegang tot de Hub tijdens openingstijden?
Kies dan voor PBP Premium.

Personal Body Coach

Wat zijn de vereisten om Personal Body Coach te worden?

Je hebt als Personal Body Coach minimaal zes maanden ervaring als deelnemer van Personal Body Plan. Je hebt de eerste fase van jouw Personal Body Plan actief doorlopen en veel geleerd over de vier pijlers gedrag, voeding, training en herstel. De kennis die jij hebt opgedaan in je eerste zes maanden Personal Body Plan bieden jou een basis om anderen te helpen bij het worden van de beste versie van zichzelf. Een andere vereiste is het volgen van Personal Body College. Personal Body College bestaat uit verschillende workshops van de pijlers en een toets. Na het behalen van de toets ben je in het bezit van het certificaat Personal Body Coach. Dit certificaat is een vereiste om te starten als Personal Body Coach. Meer informatie vind je op de website van Personal Body College.

Plannen

Is Personal Wedding Plan alleen voor vrouwen?

Nee, Personal Wedding Plan is er voor iedereen die op zijn of haar bruiloft graag de beste versie van zichzelf wil zijn. Dus zowel voor mannen als vrouwen.

Moet ik precies zes maanden voor mijn bruiloft beginnen met Personal Wedding Plan?

Nee, je kunt op ieder gewenst moment beginnen met jouw Personal Wedding Plan. We geloven echter niet in quick-fixes en daarom raden we aan om ten minste zes maanden te investeren in je Plan.

Maakt het uit wanneer mijn Obstacle Run plaatsvindt als ik wil meedoen aan Personal Obstacle Running Plan?

Het is voor jou persoonlijk de afweging wanneer je wilt starten met jouw voorbereiding en dus met jouw Personal Obstacle Running Plan. Of je nu een Obstacle Run gepland hebt staan voor over 2, 6 of 14 maanden, dit maakt niet uit. Uiteindelijk is het doel een allround fitte body & mind. Iets dat altijd welkom is natuurlijk! Overleg met je coach wanneer de wedstrijd plaatsvindt en welke aanpassingen we in overleg kunnen doen rondom dit moment.

Is Personal Pregnancy Plan wetenschappelijk onderbouwd?

Ja. Ons team van experts heeft Personal Pregnancy Plan samengesteld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Ze hebben tevens alle Personal Pregnancy Coaches opgeleid, getoetst en gecertificeerd. Hieronder vind je een overzicht van de wetenschappelijke bronnen

 1. Whitney E, Rolfes, SR. Understanding Nutrition. Twaalfde druk. Wadsworth: Cengage Learning; 2008. Hoofdstuk 15.
 2. Academy of Nutrition and Dietetics. Nutriton and Lifestyle for a Healthy Pregnancy Outcome. July 2014.
 3. G.J. van Rooijen en M.S. Born. Richtlijn 24: Diabetes mellitus en zwangerschap/Diabetes gravidarum. Januari 2012. Dieetbehandelingsrichtlijnen.
 4. Girls Gone Strong. Pre- & Postnatal Coaching. Certification Manual. 2017 Girls Gone Strong.
 5. Williamson CS. Nutrition in pregnancy. Nutrition Bulletin 31(1): 28–59.
 6. Forsum E, Löf M. Energy metabolism during human pregnancy. Annu Rev Nutr. 2007;27:277-92.
 7. Gezondheidsraad. Voedingsnormen energie, eiwitten, vetten en verteerbare koolhydraten. Juli 2001
 8. British Nutrition Foundation. Nutrition Requirements. 2016
 9. Butte NF, King JC. Energy requirements during pregnancy and lactation. Public Health Nutr. 2005 Oct;8(7A):1010-27.
 10. Plećas D, Plesinac S, Kontić Vucinić O. Nutrition in pregnancy: basic principles and recommendations. Srp Arh Celok Lek. 2014 Jan-Feb;142(1-2):125-30.
 11. Institute of Medicine (US) and National Research Council (US) Committee to Reexamine IOM. Weight Gain During Pregnancy: Reexamining the Guidelines. Washington (DC): National Academies Press (US); 2009.
 12. Wu G, Bazer FW, Cudd TA, Meininger CJ, Spencer TE. Maternal nutrition and fetal development. J Nutr. 2004 Sep;134(9):2169-72.
 13. Sharma P, McKay K, Rosenkrantz TS, Hussain N. Comparisons of mortality and pre-discharge respiratory outcomes in small-for-gestational-age and appropriate-for-gestational-age premature infants. BMC Pediatr. 2004 Jun 8;4:9.
 14. Kapadia, MZ et al. Weight Loss Instead of Weight Gain within the Guidelines in Obese Women during Pregnancy: A Systematic Review and Meta-Analyses of Maternal and Infant Outcomes. PLoS One. 2015; 10(7): e0132650. Published online 2015 Jul 21.
 15. Gezondheidsraad. Naar een voldoende inname van vitamines en mineralen.
 16. Zeisel SH. The supply of choline is important for fetal progenitor cells. Semin Cell Dev Biol. 2011 Aug;22(6):624-8.
 17. Yates AA, Schlicker SA, Suitor CW. Dietary reference intakes: The new basis for recommendations for calcium and related nutrients, B vitamins, and choline. J Am Diet Assoc 1998;98:699-706.
 18. Kathleen Mahan L, Raymond JL. Krause’s Food & the Nutrition Care Process. Elsevier - Health Sciences Division; 2016. 1134 p.
 19. Voedingscentrum. Mijn kind en ik. Voedingscentrum.nl
 20. Stafleu, A. Postma-Smeets, A. Vossen, W. Peters, S. Factsheet voeding en zwangerschap. Voedingscentrum. Januari 2015
 21. FSA, New caffeine advice for pregnant women, in Internet. Beschikbaar via: http://www.food.gov.uk/news/pressrelaese/2008/nov/caffeineadvice2008
 22. Gezondheidsraad. Risico’s van alcoholgebruik bij conceptie, zwangerschap en borstvoeding
 23. Ellwood, KC. Methods available to estimate the energy values of sugar alcohols. American Journal of Clinical Nutrition. 1995. 62:1169S-1174S.
 24. Hildebrandt G, Lee I K. Xylitol containing oral products for preventing dental caries. Cochrane Database. Systematic. Review. 2009 CD004620. Artikel in Cochrane
 25. Salminen, S et al. The effects of xylitol on the secretion of insulin and gastric inhibitory polypeptide in man and rats. Diabetologia. 1982 22(6):480-482.
 26. King NA et al. Evaluation of the independent and combined effects of xylitol and polydextrose consumed as a snack on hunger and energy intake over 10 days. The British Journal of Nutrition. 2005. 93(6):911-915. Artikel in pubmed
 27. European Food Safety Authority. Topics A-Z. Food Additives. http://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/additives.html
 28. European Food Safety Authority. Topics A-Z. Sweeteners. EU legislation on food additives. http://ec.europa.eu/food/food/fAEF/index_en.htmGoldsmith LA Acute and subchronic toxicity of sucralose. Food and Chemical Toxicology. 2000. 2:S53-S59. Artikel in pubmed
 29. The American College of Obstericians and Gynecologist. Exersice during pregnancy. 2017, beschikbaar via https://www.acog.org/Patients/FAQs/Exercise-During-Pregnancy
 30. Mueseum of science+instustry Chicago. Make Room for Baby Interactive. Beschikbaar via https://www.msichicago.org/explore/whats-here/exhibits/you-the-experience/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/
 31. You and your Hormones. Relaxin. 2015, beschikbaar via http://www.yourhormones.info/hormones/relaxin.aspx
 32. Prevalence Estimates of Gestational Diabetes Mellitus in the United States, Pregnancy Risk Assessment Monitoring System (PRAMS), 2007–2010
 33. DeSisto CL, Kim SY, Sharma AJ. Prevalence estimates of gestational diabetes mellitus in the United States, Pregnancy Risk Assessment Monitoring System (PRAMS), 2007-2010. Prev Chronic Dis. 2014 Jun 19;11:E104.
 34. Duncombe D, Skouteris H, Wertheim EH, Kelly L, Fraser V, Paxton SJ. Vigorous exercise and birth outcomes in a sample of recreational exercisers: a prospective study across pregnancy. Aust N Z J Obstet Gynaecol. 2006 Aug;46(4):288-92.
 35. Girls Gone Strong. Pre- & Postnatal Coaching. Certification Manual. 2017 Girls Gone Strong.
 36. Eliasson K, Edner A, Mattsson E. Urinary incontinence in very young and mostly nulliparous women with a history of regular organised high-impact trampoline training: occurrence and risk factors. Int Urogynecol J Pelvic Floor Dysfunct. 2008 May;19(5):687-96.
 37. Jeffreys, R., Stepanchak, W., Lopez, B., Hardis, J. and Clapp, J. (2006), Uterine blood flow during supine rest and exercise after 28 weeks of gestation. BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology, 113: 1239–1247.
 38. Davies, G.A.L.; Wolfe, L.A.; Mottola, M.F.; and MacKinnon, C. (2003). Joint SOGC/CSEP Clinical Practice Guideline: Exercise in pregnancy and the postpartum period. Can. J. Appl. Physiol. 28(3): 329-341.
 39. R Artal, M O'Toole, and S White. Guidelines of the American College of Obstetricians and Gynecologists for exercise during pregnancy and the postpartum period. Br J Sports Med. 2003 Feb; 37(1): 6–12.
 40. Boyle R, Hay-Smith EJC, Cody JD, Mørkved S. Pelvic floor muscle training for prevention and treatment of urinary and faecal incontinence in antenatal and postnatal women. Cochrane Database of Systematic Reviews 2012, Issue 10. Art. No.: CD007471.
 41. Oakley S, Evans E. The role of yoga: breathing, meditation and optimal fetal positioning. Pract Midwife. 2014 May;17(5):30-2.
 42. Shaw, Janet M. et al. “Intra-Abdominal Pressures during Activity in Women Using an Intra-Vaginal Pressure Transducer.” Journal of sports sciences 32.12 (2014): 1176–1185. PMC. Web. 26 Mar. 2018.

Gratis trainen

Zit een sportschoolabonnement bij de prijs inbegrepen?

Onze visie is simpel, maar doeltreffend: je Personal Body Plan is leidend en de faciliteit waar jij je training uitvoert is van secundair belang. Daarom vinden we ook dat de toegang tot de faciliteit in de vorm van een sportschool eigenlijk gratis hoort te zijn.

Om deze visie werkelijkheid te maken werken wij samen met tal van sportscholen door heel Nederland, om zo trainingsfaciliteiten gratis beschikbaar te kunnen stellen voor onze deelnemers. Bekijk hier welke sportscholen zich hebben aangesloten.

Het is aan jou zelf bij welke sportschool jij gaat trainen. Met jouw Personal Body Plan heb je wel altijd recht op gratis trainen en begeleiding in de Changing Life Hub, waar de Personal Body Gym een onderdeel van is.

Waar vind ik meer informatie over het gratis trainen?

Op deze pagina vind je meer informatie over het groeiende netwerk van PBP-proof sportscholen. Hier lees je de algemene voorwaarden.

Kan je de inschrijving voor Personal Body Plan in orde maken bij partnerlocaties?

Nee, dit dien je online te doen via onze registratiepagina

Hoe activeer ik mijn PBP/partnerlocatie abonnement?

Je dient je binnen 14 dagen te melden bij de gekozen partnerlocatie met jouw betaalbevestiging en een geldige identiteitskaart. Met de betaalbevestiging kun je aantonen dat je voldoet aan de voorwaarden. Na het invullen van het inschrijfformulier ontvang je jouw PBP/partnerlocatie abonnement en kan je gaan trainen.

Kan ik ook Personal Body Plan doen zonder bij een PBP-proof locatie te trainen?

Ja. Onze visie is simpel, maar doeltreffend: jouw Personal Body Plan is leidend en de faciliteit waar jij je training uitvoert is van secundair belang. Je kunt je training dus uitvoeren waar jij wilt. We bieden je de mogelijkheid gratis te trainen bij partnerlocaties, maar dit is niet noodzakelijk.

Mag je in verschillende vestigingen trainen met jouw PBP/partnerlocatie abonnement?

Ja, je mag trainen in alle vestigingen van de gekozen sportschoolketen, maar 1 vestiging wordt de 'thuis' gym.

Mag je ook blijven trainen in de Changing Life Hub?

Zeker, als PBP-er ben je altijd welkom om in de Changing Life Hub in Amsterdam-Noord te komen trainen.

Mag je ook gebruikmaken van de andere faciliteiten bij partnerlocaties?

Het PBP/partnerlocatie abonnement geeft alleen toegang tot de fitness faciliteiten van partnerlocaties. Voor gebruik van overige faciliteiten en/of diensten dient men apart en direct te betalen aan partnerlocaties.

Gelden deze voorwaarden ook voor deelnemers aan ‘Personal X Plan’?

Ja, deze voorwaarden gelden voor iedereen die een PBP@Gym met coach abonnement heeft afgesloten (mits zij voldoen aan de overige voorwaarden).

Gelden deze voorwaarden ook voor deelnemers aan PBP@Home of PBP@Park?

Nee, de voorwaarden gelden alleen voor deelnemers die Personal Body Plan afsluiten met @Gym als locatie. Als men tussentijds wisselt van de locaties @Home/@Park naar @Gym heeft een deelnemer niet alsnog recht op een PBP/partnerlocatie abonnement.

Krijg ik begeleiding van Personal Body Trainers bij partnerlocaties?

Nee, bij partnerlocaties staan geen opgeleide Personal Body Trainers. Je traint middels het trainingsschema en bijbehorende instructies en instructievideo’s uit jouw Personal Body Plan.

Mag ik samen met mijn coach trainen bij partnerlocaties?

Dat mag, mits de coach ook een abonnement heeft bij de desbetreffende sportschoolketen.

Kosten

Hoeveel kost mijn Personal Body Plan?

Je kunt kiezen voor een abonnement van 6, 12 of 18 maanden.

Personal Body Plan Original

6 maanden: Personal Body Plan Original kost €49,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 6 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €264,60 in plaats van €294,-. Je betaalt zo maar €44,10 per maand.

12 maanden: Personal Body Plan Original kost €39,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 12 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €421,20 in plaats van €468,-. Je betaalt zo maar €35,10 per maand.

18 maanden: Personal Body Plan Original kost €34,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 18 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €550,80 in plaats van €612,-. Je betaalt zo maar €30,60 per maand.

Personal Body Plan Premium

6 maanden: Personal Body Plan Premium kost €79,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 6 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €426,60 in plaats van €474,-. Je betaalt zo maar €71,10 per maand.

12 maanden: Personal Body Plan Premium kost €69,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 12 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €745,20 in plaats van €828,-. Je betaalt zo maar €62,10 per maand.

18 maanden: Personal Body Plan Premium kost €59,- per maand, voor een aaneengesloten periode van 18 maanden. Wanneer je ervoor kiest om alle maanden direct te betalen, ontvang je 10% korting en betaal je €955,80 in plaats van €1062,-. Je betaalt zo maar €53,10 per maand.

Je kunt betalen via iDEAL, Paypal of creditcard.

Wat zijn de bijkomende kosten?

Bijna niets, het is alleen hoe gek je het zelf maakt. De één wil alleen biologisch eten, waar de ander zich prima voelt bij een volle tas boodschappen bij een budget supermarkt. Beiden niets mis mee, dat is echt aan jou. Hetzelfde geldt voor een sportschool, daarbij heb je de keuze tussen een budget club van 15 euro per maand of een all-in luxe sportschool voor 80 euro in de maand, of je kiest voor een partnerlocatie waar je gratis kunt trainen! Je kan met jouw Personal Body Plan sowieso altijd gratis trainen (plus begeleiding) in de Changing Life Hub!

Krijg ik mijn geld terug als ik geen resultaat behaal?

Als jij gedurende jouw eerste zes maanden Personal Body Plan niet het gewenste resultaat hebt behaald, krijg je je geld terug, maar dan moet je wel kunnen aantonen dat je je Plan minimaal voor 80% op de juiste wijze hebt gevolgd en je niet tussentijds je gewenste resultaat hebt aangepast. 

Pijlers

Hoeveel maaltijden eet ik per dag?

Dit is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Sommige mensen eten het liefst maar 3 keer per dag, waar de ander wel 6 of 7 keer per dag wil eten. De wetenschappelijke onderbouwing hierachter lees je terug in de lessen in jouw Personal Body Plan.

Moet ik calorieën tellen?

Calorieën tellen, maar je hoeft ze niet te tellen. De strategie die bij jou past kan sterk verschillen van de strategie die bij een ander past. Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen (psychologische) voorkeuren. Waar de ene persoon dol is op cijfers en graag met de weegschaal in de weer is, heeft de ander hier een hekel aan en is hier niet nauwkeurig genoeg voor. Voor iedereen is er een geschikte methode te vinden, aangezien wij meerdere opties aanbieden. Jouw Personal Body Coach gaat je hierin begeleiden.

Hoeveel tijd breng ik door in de keuken?

Niets hoeft veel tijd te kosten als je het slim indeelt en goed vooruit plant. Maar zeker in het begin kunnen de nieuwe gerechten en mogelijke veranderingen in je eetpatroon wel zorgen voor wat extra tijd in de keuken, maar dit wordt vanzelf minder. Jouw Personal Body Coach zal je altijd helpen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Daarnaast zijn de verschillen tussen persoonlijke voorkeuren groot. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Waar de ene persoon graag elke maaltijd apart bereid en er telkens weer een kunstwerk van maakt, neemt de andere persoon genoegen met simpele maar doeltreffende maaltijden.

Hoe ziet het voedingsadvies eruit?

Je krijgt in jouw Personal Body Plan geen voorgekauwd voedingsschema. Daarentegen kun je kiezen tussen trainingsdag en niet-trainingsdag en op basis daarvan keuzes maken die worden voorgesteld. In plaats van alles kant en klaar aan te leveren, leren wij jou stapsgewijs zelf jouw maaltijden samen te stellen aan de hand van een lijst met aanbevolen producten. Ook is op overzichtelijke wijze te zien wat per maaltijd de aanbevolen hoeveelheden voor jou zijn. Dit doen wij omdat wij jou niet alleen willen vertellen wát jij moet doen, maar ook leren waarom jij iets wel of niet doet.

Kan ik nooit meer snoepen, uit eten of alcohol drinken?

Bij Personal Body Plan spreken wij niet van iets ‘mogen’, het gaat er om wat jij zelf wel of niet wílt eten en drinken. Wij verwachten van niemand dat zij de rest van hun leven geen snoepje, koekje, drankje of wat dan ook meer eten of drinken. Wij laten deze verantwoordelijk over aan jou zelf, jij bepaalt hiermee jouw resultaat! Wel zullen we je altijd duidelijk uitleggen wat het maken van dergelijke keuzes voor consequenties heeft.

Moet ik supplementen gebruiken?

Je moet niks in Personal Body Plan. Het is aan jou wat je doet met de adviezen die wij geven. Wij zien supplementen als een toevoeging op je voeding en dus niet als wondermiddel die volledig jouw resultaat bepalen. Wel achten wij bepaalde supplementen als zeer belangrijk en zullen wij die dus aanbevelen in jouw Personal Body Plan, maar ook dit verschilt per persoon. Jouw Personal Body Coach zal jou hierin ook van informatie voorzien.

Kan ik mijn Personal Body Plan combineren met andere sporten?

Jouw Personal Body Plan wordt erop ingericht om een maximaal resultaat te kunnen garanderen, jou zo goed mogelijk te begeleiden naar jouw gewenste resultaat. In onze visie doe je dit door de 4 pijlers gedrag, voeding, training en herstel optimaal op elkaar af te stemmen. Op het gebied van training achten wij krachttraining in een sportschool dé beste manier om tot het gewenste (esthetische) resultaat te komen. Dit omdat je hier meer mogelijkheden hebt en dus beter overload kunt creëren, een kernwaarde voor het optimaal profiteren van je trainingsarbeid. Daarnaast is het ook belangrijk om te doen waar jij je fijn bij voelt. Een mix met andere trainingsvormen zou dus kunnen, maar wij voorzien je daarin niet van trainingsschema's. Kortom: niets moet, alles mag.

Hoe vaak per week moet ik trainen?

Dit varieert van 2 tot 4 keer per week afhankelijk van de frequentie waarmee jij als individu het beste resultaat behaalt. De trainingen duren gemiddeld 60 minuten per training. De training is voornamelijk gebaseerd op krachttraining (ook voor vrouwen) en korte en intensieve vormen van cardio.

Wat moet ik mij voorstellen bij de pijler herstel?

De vierde in de pikorde, maar daardoor zeker niet minder belangrijk. Herstel is bij vele (ervaren) sporters vaak het ondergeschikte broertje van training. Hoe meer we trainen, hoe beter en graag nog zo zwaar mogelijk ook. Het lichaam is het hier niet mee eens, pas wanneer je voldoende rust neemt en dus het lichaam de kans geeft te herstellen, zal je optimaal profiteren van je trainingsarbeid. Herstel wordt gemeten door je hartslag te meten en door te geven, cijfers te geven voor het niveau aan spierpijn, slaapkwaliteit, enzovoorts. Deel vooral zoveel mogelijk met jouw Personal Body Coach.

Wat is jullie advies rondom slaap?

Slaap is een belangrijke factor als het gaat om herstel. Maar de hoeveelheid slaap die voor jou optimaal is verschilt weer per persoon. Jouw Personal Body Plan zal jou leren wat voor jou het optimale slaappatroon is.

Hoe vaak per week moet ik trainen?

Dit varieert van 2 tot 4 keer per week afhankelijk van de frequentie waarmee jij als individu het beste resultaat behaalt. De trainingen duren gemiddeld 60 minuten per training. De training is voornamelijk gebaseerd op krachttraining (ook voor vrouwen) en korte en intensieve vormen van cardio.

Hoeveel tijd breng ik door in de keuken?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Daarnaast zijn de verschillen tussen persoonlijke voorkeuren groot. Waar de ene persoon graag elke maaltijd apart bereidt en er telkens weer een kunstwerk van maakt, neemt de andere persoon genoegen met simpele maar doeltreffende maaltijden. Ook hierbij kan jouw Personal Body Coach jou helpen om een manier te vinden die voor jou goed werkt en past bij jouw levensstijl.

Abonnementen

Wat zijn de daluren in de HUB?

De daluren in de Hub bij het PBP Original abonnement zijn als volgt:

Maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 16:00 uur.
Zaterdag en zondag van 07:00 tot 09:00 uur en 17:00 tot 21:00 uur.

Wil je altijd toegang tot de Hub tijdens openingstijden?
Kies dan voor PBP Premium.

Wat is het verschil tussen Personal Body Plan Original en Personal Body Plan Premium?

Het grootste verschil is de intensiteit van coaching en de wijze van coaching. Daarnaast start het Personal Body Plan – Premium abonnement iedere week en het Personal Body Plan Original abonnement enkel op de eerste maandag van de maand.

We hebben voor het Original abonnement maar een beperkte hoeveelheid beschikbare plekken vanwege geringe capaciteit bij onze experts. Om de kwaliteit te waarborgen start er alleen op de eerste maandag van de maand een nieuwe groep en werken we met een wachtlijst. Met Personal Body Plan Premium is het mogelijk om iedere maandag te starten. Je kunt je vier groepen vooruit inschrijven.

Bij het Original abonnement staat er een deskundig team van Personal Body Coaches voor je klaar. Zij coachen jou wekelijks via de PBP-app op een vaste dag die jij van tevoren hebt aangegeven. Bij het Premium abonnement kies je zelf je deskundige en persoonlijke Personal Body Coach. deze staat 7 dagen per week voor je klaar en coacht je zowel proactief als reactief via de PBP-app.

Hoe vaak kan ik wisselen van trainingslocatie?

In het Original abonnement kun je één keer wisselen van trainingslocatie per zes maanden. Tijdens je Premium abonnement kun je altijd wisselen van type trainingslocatie.

Als extra service bieden we in beide abonnementen de mogelijkheid aan om gratis te trainen bij één van de aangesloten sportscholen als je kiest voor PBP@Gym.

Kan ik met het Original abonnement trainen in de Changing Life HUB?

In beide abonnementen bieden we je de mogelijkheid aan om gratis te trainen bij één van de aangesloten sportscholen. Dat kan dus ook bij de HUB. In het Original abonnement kun je alleen trainen tijdens de daluren.

Wanneer kan ik starten met het Original abonnement?

We hebben voor dit abonnement maar een beperkte hoeveelheid beschikbare plekken vanwege geringe capaciteit bij onze experts. Om de kwaliteit te waarborgen start er alleen op de eerste maandag van de maand een nieuwe groep en werken we met een wachtlijst.

Als je eerder wilt starten en zeker wilt zijn van je plek dan adviseren wij je altijd om je in te schrijven voor het Premium abonnement.

Hoe kan ik mijn abonnement verlengen of upgraden?

Het is altijd mogelijk om vanuit het Original abonnement te upgraden naar het Premium abonnement. Downgraden vanuit het Premium abonnement naar het reguliere abonnement is tijdens een lopend abonnement niet mogelijk.

Als je het abonnement gaat verlengen kun je altijd opnieuw een keuze maken voor Original of Premium. Dit kan altijd na de eerste zes maanden.

Personal Pregnancy Plan

Mag ik trainen met een bekkenbodem verzakking?

Mocht je last hebben van een bekkenbodemverzakking, dan is het veilig is om hiermee te trainen. Wel is het belangrijk om de graad van de verzakking te weten, zodat het trainingsschema hierop aangepast kan worden. Welke graad verzakking je hebt kan alleen gecontroleerd worden door een bekkenbodemfysiotherapeut.

Wat als ik veel last krijg van klachten en complicaties?

Ervaar je veel pijnklachten tijdens het trainen of in het dagelijkse leven? Raadpleeg dan je verloskundige en/of een bekkenbodemfysiotherapeut. Deze kan jou onderzoeken en eventueel aanpassingen geven, waar de trainingsexpert rekening mee kan houden. De experts kijken in samenwerking met jouw Personal Pregnancy Coach altijd hoe zij jouw plan zo kunnen maken dat je deze optimaal uit kunt voeren in de betreffende situatie. Mocht blijken dat de experts jou niet voldoende verder kunnen helpen, dan kunnen wij altijd besluiten om jouw plan tijdelijk stop te zetten. Jouw gezondheid en die van de baby staan altijd voorop.

Mag ik afvallen tijdens mijn zwangerschap?

Afvallen tijdens de zwangerschap kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling en groei van de baby. Een calorietekort zorgt er namelijk voor dat je onvoldoende energie binnenkrijgt, wat de overdracht van voedingsstoffen van de moeder naar de baby kan verminderen. Deze negatieve invloed kan onomkeerbaar zijn. Zo bestaat de kans dat weefsels en organen niet voldoende ontwikkelen. Daarnaast vergroot het de kans op een miskraam, vroeggeboorte, een laag geboortegewicht, doodgeboorte en een hogere sterftekans bij de bevalling. De gevolgen kunnen ook na de geboorte nog aanblijven voor het kind. Zo is de kans op aandoeningen aan de longen, zenuwen, darmen of bloedsomloop groter. Op latere leeftijd is er een grotere kans op chronische ziekten.

In welk trimester kan ik deelnemen aan Pregnancy Plan?

Je kan in iedere fase van je zwangerschap starten met jouw Personal Pregnancy Plan. Jouw plan wordt altijd persoonlijk afgestemd op de fase van de zwangerschap waar jij op dat moment in zit.

Mag ik krachttraining doen tijdens mijn zwangerschap?

Krachttraining kan helpen bij het verbeteren van de bewegingspatronen en kan het risico op letsel tijdens de zwangerschap verminderen. Tijdens de zwangerschap verandert er fysiek gezien namelijk veel aan je lichaam. De ribbenkast wordt omhooggeduwd, waardoor je houding verandert. De bekken kantelen, waardoor de ribbenkast zich niet meer recht boven de bekkenbodem bevindt. De spiergroepen van de romp kunnen hierdoor niet meer goed samenwerken en de romp niet optimaal ondersteunen. Hierdoor kan veel druk op de bekkenbodem ontstaan. Een goede ademhaling helpt om de spieren in je romp goed aan te spannen en daardoor stabiliteit in de romp te creëren. Het gaat hierbij om je buik- en rugspieren. Daarnaast is het heel belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Tijdens jouw Personal Pregnancy Plan krijg je ademhalingsoefeningen en leer jij wat een goede houding is. De trainingsexpert past jouw schema aan op jouw situatie en jouw Personal Pregnancy Plan begeleidt jou daarin.

Wat kan Personal Pregnancy Plan me opleveren?

Tijdens jouw Personal Pregnancy Plan streef jij een fitte zwangerschap na. Dit zorgt ervoor dat je voorbereid bent op de bevalling en eventueel de tijd daarna. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk kracht en mobiliteit hebt als mogelijk in de betreffende situatie. Het is vergelijkbaar met een voorbereiding op een marathon. Als je een marathon gaat rennen, wil je zorgen dat je zo fit mogelijk bent om er met zo’n fijn mogelijk gevoel weer uit te komen. Dat wil jij ook voor jouw bevalling.

Personal Pregnancy Plan bereidt je voor op de bevalling door tijdens de zwangerschap op de juiste manier aandacht te besteden aan gedrag, voeding, training en herstel. Jouw Personal Pregnancy Coach voorziet jou van de juiste informatie en biedt je handvaten om dit in praktijk te brengen. Op deze manier bereid jij je voor op de bevalling en zorg je ervoor dat je voldoende aankomt en niet te veel zwangerschapskilo’s aankomt. Dit heeft een positieve bijdrage op de ontwikkeling van de baby en het herstel na de bevalling.

Mag ik trainen tijdens mijn zwangerschap?

Trainen tijdens de zwangerschap heeft positieve invloed op de deelnemer. Het sporten beïnvloedt namelijk de hormoonspiegels en de samenwerking tussen de spiergroepen en zenuwstelsels. De stof endorfine (de zogenaamde geluksstof) wordt aangemaakt, wat het humeur en de psychische gezondheid verbetert. De deelnemer kan minder stress en moodswings ervaren en het kan verlichting geven bij algemene zwangerschapssymptomen, doordat je spieren sterker worden. Dit kan zorgen dat de pijnklachten verminderen. Binnen Personal Pregnancy Plan richt jij je op krachttraining.

Verlengen

Hoe kan ik mijn plan verlengen?

Je kan jouw Personal Body Plan verlengen wanneer je inlogt via jouw dashboard, je kan niet verlengen via de app. Je kan op elk moment jouw Personal Body Plan verlengen. Wanneer je rechtsboven op je naam klikt kan je onderaan op ‘mijn plan verlengen’ klikken. In de laatste maand van jouw Personal Body Plan komt er een oranje balk in beeld ‘klik hier voor het vervolg’. Via beide opties stel je vervolgens jouw plan samen en doe je de betaling.

Wanneer kan ik verlengen?

Wanneer jouw huidige Personal Body Plan abonnement volledig is betaald, kan je op elk moment jouw Personal Body Plan verlengen. Wij raden aan om de verlenging minimaal een week voordat jouw plan afloopt in orde te maken.

Kan ik elke maandag starten met mijn volgende fase?

Je kan elke maandag starten met jouw volgende fase, zowel met Personal Body Plan Original als met Personal Body Plan Premium.

Kan ik wisselen van trainingslocatie?

Tijdens jouw verlenging vul je een verkorte Lifestyle-ID test in, hierin kan je weer aangeven of je kiest voor @Gym, @Home of @Park.

Kan ik kiezen voor een ander doel en/of plan?

Je kan kiezen voor een ander doel en/of ander plan, dat is geen probleem! Als je advies wilt over welk doel en/of plan je de volgende periode moet kiezen, vraag dit dan aan jouw Personal Body Coach of Online Team Coach.

Kan ik kiezen voor een partnerlocatie?

Wanneer je kiest voor de trainingslocatie @Gym, kan je weer kiezen voor een van onze partnerlocaties. Het is belangrijk om jezelf hier binnen twee weken na de startdatum van jouw volgende fase te melden met een geldig legitimatiebewijs en jouw betaalbevestiging. Anders vervalt jouw recht op een abonnement bij de partnerlocatie.

Mag ik opnieuw een coach kiezen wanneer ik verleng met Personal Body Plan Premium?

Je kan ervoor kiezen om bij jouw huidige Personal Body Coach te blijven of je kan voor een andere beschikbare Personal Body Coach kiezen. Wanneer je Personal Body Plan Original hebt gevolgd, kan je overstappen naar Personal Body Plan Premium en zelf jouw Personal Body Coach kiezen.

Mag ik opnieuw een coachdag kiezen wanneer ik verleng met Personal Body Plan Original?

Je kan voor een andere coachdag kiezen wanneer je verlengt met Personal Body Plan Original. Wanneer je Personal Body Plan Premium hebt gevolgd, kan je overstappen naar Personal Body Plan Original en jouw coachdag zelf kiezen.

Kan ik mijn abonnement tussentijds upgraden?

Het is altijd mogelijk om vanuit het Original abonnement te upgraden naar het Premium abonnement. Downgraden vanuit het Premium abonnement naar het Original abonnement is tijdens een lopend abonnement niet mogelijk. Als je gaat verlengen, kun je altijd opnieuw een keuze maken voor Original of Premium.

Ik heb in het verleden Personal Body Plan gedaan, kan ik alsnog mijn plan verlengen?

Dat kan, je kan jouw Personal Body Plan verlengen wanneer je inlogt via jouw dashboard, je kan niet verlengen via de app. Wanneer je inlogt zie je een oranje balk met ‘klik hier voor het vervolg’ vervolgens stel je jouw plan samen en doe je de betaling. Je start de eerstvolgende maandag met de volgende fase van jouw Personal Body Plan.

Blijf ik toegang houden tot de gegevens uit mijn vorige fase(s)?

Alleen wanneer je jouw Personal Body Plan verlengt, blijf je toegang houden tot de gegevens uit jouw vorige fase(s). Je kan ten alle tijden terugkijken naar bijvoorbeeld jouw ingevulde progressie en resultaatfoto’s. Je kan dit terugzien via jouw dashboard, je klikt rechtsboven op je naam en hier kan je wisselen tussen de verschillende periodes.

Wat gebeurt er wanneer ik niet verleng?

Wanneer je ervoor kiest om jouw Personal Body Plan niet te verlengen, ontvang je van ons een mail waarin je kan aangeven of je jouw gegevens wel of niet wilt bewaren. Wanneer je ervoor kiest om jouw gegevens te laten verwijderen, kan je jouw Personal Body Plan in de toekomst niet meer verlengen en is het voor jou alleen mogelijk om volledig opnieuw te starten.

Als je ervoor kiest om jouw gegevens te bewaren heb je geen toegang meer tot jouw oude Personal Body Plan, zoals de gedragslessen en trainingsschema’s. Je krijgt weer toegang tot deze gegevens als je op een later moment weer een abonnement afsluit met dit account.