Hoe kunnen wij jou helpen?

Mag ik trainen met een bekkenbodemverzakking?

Mocht je last hebben van een bekkenbodemverzakking, dan is het veilig is om hiermee te trainen. Wel is het belangrijk om de graad van de verzakking te weten, zodat het trainingsschema hierop aangepast kan worden. Welke graad verzakking je hebt kan alleen gecontroleerd worden door een bekkenbodemfysiotherapeut.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Wat als ik veel last krijg van klachten en complicaties?

Ervaar je veel pijnklachten tijdens het trainen of in het dagelijkse leven? Raadpleeg dan je verloskundige en/of een bekkenbodemfysiotherapeut. Deze kan jou onderzoeken en eventueel aanpassingen geven, waar de trainingsexpert rekening mee kan houden. De experts kijken in samenwerking met jouw Personal Pregnancy Coach altijd hoe zij jouw plan zo kunnen maken dat je deze optimaal uit kunt voeren in de betreffende situatie. Mocht blijken dat de experts jou niet voldoende verder kunnen helpen, dan kunnen wij altijd besluiten om jouw plan tijdelijk stop te zetten. Jouw gezondheid en die van de baby staan altijd voorop.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Mag ik afvallen tijdens mijn zwangerschap?

Afvallen tijdens de zwangerschap kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling en groei van de baby. Een calorietekort zorgt er namelijk voor dat je onvoldoende energie binnenkrijgt, wat de overdracht van voedingsstoffen van de moeder naar de baby kan verminderen. Deze negatieve invloed kan onomkeerbaar zijn. Zo bestaat de kans dat weefsels en organen niet voldoende ontwikkelen. Daarnaast vergroot het de kans op een miskraam, vroeggeboorte, een laag geboortegewicht, doodgeboorte en een hogere sterftekans bij de bevalling. De gevolgen kunnen ook na de geboorte nog aanblijven voor het kind. Zo is de kans op aandoeningen aan de longen, zenuwen, darmen of bloedsomloop groter. Op latere leeftijd is er een grotere kans op chronische ziekten.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

In welk trimester kan ik deelnemen aan Pregnancy Plan?

Je kan in iedere fase van je zwangerschap starten met jouw Personal Pregnancy Plan. Jouw plan wordt altijd persoonlijk afgestemd op de fase van de zwangerschap waar jij op dat moment in zit.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Mag ik krachttraining doen tijdens mijn zwangerschap?

Krachttraining kan helpen bij het verbeteren van de bewegingspatronen en kan het risico op letsel tijdens de zwangerschap verminderen. Tijdens de zwangerschap verandert er fysiek gezien namelijk veel aan je lichaam. De ribbenkast wordt omhooggeduwd, waardoor je houding verandert. De bekken kantelen, waardoor de ribbenkast zich niet meer recht boven de bekkenbodem bevindt. De spiergroepen van de romp kunnen hierdoor niet meer goed samenwerken en de romp niet optimaal ondersteunen. Hierdoor kan veel druk op de bekkenbodem ontstaan. Een goede ademhaling helpt om de spieren in je romp goed aan te spannen en daardoor stabiliteit in de romp te creëren. Het gaat hierbij om je buik- en rugspieren. Daarnaast is het heel belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Tijdens jouw Personal Pregnancy Plan krijg je ademhalingsoefeningen en leer jij wat een goede houding is. De trainingsexpert past jouw schema aan op jouw situatie en jouw Personal Pregnancy Plan begeleidt jou daarin.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Wat kan Personal Pregnancy Plan me opleveren?

Tijdens jouw Personal Pregnancy Plan streef jij een fitte zwangerschap na. Dit zorgt ervoor dat je voorbereid bent op de bevalling en eventueel de tijd daarna. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk kracht en mobiliteit hebt als mogelijk in de betreffende situatie. Het is vergelijkbaar met een voorbereiding op een marathon. Als je een marathon gaat rennen, wil je zorgen dat je zo fit mogelijk bent om er met zo’n fijn mogelijk gevoel weer uit te komen. Dat wil jij ook voor jouw bevalling.

Personal Pregnancy Plan bereidt je voor op de bevalling door tijdens de zwangerschap op de juiste manier aandacht te besteden aan gedrag, voeding, training en herstel. Jouw Personal Pregnancy Coach voorziet jou van de juiste informatie en biedt je handvaten om dit in praktijk te brengen. Op deze manier bereid jij je voor op de bevalling en zorg je ervoor dat je voldoende aankomt en niet te veel zwangerschapskilo’s aankomt. Dit heeft een positieve bijdrage op de ontwikkeling van de baby en het herstel na de bevalling.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Mag ik trainen tijdens mijn zwangerschap?

Trainen tijdens de zwangerschap heeft positieve invloed op de deelnemer. Het sporten beïnvloedt namelijk de hormoonspiegels en de samenwerking tussen de spiergroepen en zenuwstelsels. De stof endorfine (de zogenaamde geluksstof) wordt aangemaakt, wat het humeur en de psychische gezondheid verbetert. De deelnemer kan minder stress en moodswings ervaren en het kan verlichting geven bij algemene zwangerschapssymptomen, doordat je spieren sterker worden. Dit kan zorgen dat de pijnklachten verminderen. Binnen Personal Pregnancy Plan richt jij je op krachttraining.

Heeft dit antwoord jou geholpen? Ja Nee

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Contact

Stel je vraag via ons contactformulier en we sturen je zo snel mogelijk een antwoord terug.

Contactformulier