Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your body, Your plan, Your result. Iedere week krijg je een update van de ‘Personal Body Journey’ van een member.

Ik ben Demi, 23 jaar en woon in Leiden met een huisgenootje. Voor ik startte met Personal Body Plan was in eigenlijk wel gewoon tevreden met mijn lichaam (en dat ben ik nog steeds!). 

De motivatie om te starten was dan ook niet fysiek, maar meer mentaal: ik had weinig structuur wat betreft voeding en sport, ik sliep vrij onregelmatig en was daardoor vaak moe en had weinig energie. Daarnaast zat ik gewoon niet zo lekker in mijn hoofd. Ik had (negatieve) gedachten die maar niet weggingen en waar ik veel te veel in bleef hangen...

Eenmaal begonnen met Personal Body Plan ging het stukje bij beetje beter. Na ruim twee maanden had ik een goed ritme te pakken, waar ik mij nog steeds goed aan vast kan houden. Mijn eerste doel heb ik dus behaald en nu ben ik aan het onderhouden.

Mijn volgende doelen hebben fysiek voornamelijk te maken met sterker worden, oefeningen beter uitvoeren en technieken beter onder de knie krijgen. Daarnaast wil ik mijn vleesconsumptie verminderen. Daardoor eet ik nu twee dagen in de week helemaal geen vlees, eet ik twee avonden geen vlees en kijk ik de overige drie dagen waar ik zin in heb.

In mijn vrije tijd ben ik fanatiek Netflixer, ga ik graag uit eten (met een paar drankjes), kook ik veel en geniet ik van momenten met zowel vrienden als familie. Maar, ik waardeer mijn momenten alleen ook onwijs. In de zomer ga ik graag naar festivals, in de winter liever naar een kroeg of bar. En dit alles is gewoon lekker te combineren met Personal Body Plan.

Week 1

Mealprep

Ik bereid mijn maaltijden voor op manieren die voor mij goed uitkomen: als ik veel tijd heb wil ik nog wel eens een hele zondag in de keuken spenderen en verschillende gerechten klaarmaken. Als ik minder tijd heb, kies ik vaak een recept uit en maak ik daar meer van, zodat ik in ieder geval één maaltijd heb voorbereid. Dit is vaak ontbijt of avondeten. Lunch maak ik altijd op kantoor klaar, daar is tijd en ruimte voor.

Bijna iedere week maak ik trouwens ook een pan soep klaar. Deze verdeel ik over bakjes/potjes en vries ik vervolgens in of neem ik mee als aanvulling op mijn lunch. Soep is namelijk een hele goede manier om mijn groente inname te verhogen en een lichte aanvulling op mijn lunch of avondeten. Én ik vind soep maken heel leuk. Het is makkelijk, (vaak) lekker, super snel klaar en het grootste voordeel is dat je in één keer heel veel kan maken.

Deze week maakte ik ontbijt klaar: gebakken havermout met pindakaas. De hoeveelheid is genoeg voor 6 personen. Ik liet de suiker en cacaopoeder weg en miste het niet echt. Dit recept is onwijs makkelijk, het maken duurt nog geen 10 minuten (wel nog 30 minuten in de oven maar dan kan je lekker andere dingen doen) en je hebt ontbijt voor een week. Mealprep hoeft niet moeilijk te zijn 🙂

Ingrediënten:

• 360 gram banaan
• 52 gram ei
• 3 gram zout
• 45 gram pindakaas 45 gram
• 5 gram vanille extract
• 5 gram bakpoeder
• 2 gram kaneel
• 60 gram koekkruiden
• 500 ml amandelmelk ongezoet
• 300 gram havermout

Voedingswaarden per portie (250 gram):

Kilocalorieën: 319 kcal
Koolhydraten: 47 gram
Eiwitten: 10 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 7 gram

 

Week 2

Boodschappen doen

Vaak neem ik in het weekend ruim de tijd om boodschappen te doen: ik kies dan één of twee ingrediënten waarmee ik meerdere maaltijden kan maken en zoek daar recepten bij of bedenk zelf iets. Daarna maak ik een lijstje met alles wat ik moet halen, check ik de voorraadkastjes en koelkast op spullen die ik niet hoef te halen en ga ik met heel veel tassen op pad.

Op zaterdag is het markt en dat vind ik geweldig: heel veel lekkere, verse producten voor veel minder geld dan in de supermarkt. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk mijn groente en fruit op de markt te kopen. Als de markt er niet is, ga ik naar een Turkse supermarkt in de buurt, want ook hier koop ik veel meer voor veel minder. Alle houdbare producten haal ik wel in de supermarkt.

Soms heb ik ook weekenden waarbij ik minder tijd heb om boodschappen te halen. Dan heb ik geen tijd maak voor het uitzoeken van recepten en moet ik alles snel snel halen in de supermarkt. In de week na zo’n weekend merk ik meteen weer hoe onhandig het eigenlijk is om niet uitgebreid boodschappen te kunnen doen: ik vergeet van alles en moet vaak ’s avonds nog langs de supermarkt. 

Dit weekend was weer zo’n weekend waarbij het allemaal niet wilde lukken: ik ben bijna niet thuis geweest waardoor het boodschappen doen lastig was. Daarom heb ik snel wat boodschappen bij de supermarkt om de hoek gehaald, in gedachten houdend wat ik thuis nog in de vriezer en koelkast had liggen.  

 

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test