Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your body, Your plan, Your result. Iedere week krijg je een update van de ‘Personal Body Journey’ van een member.

Ik ben Demi, 23 jaar en woon in Leiden met een huisgenootje. Voor ik startte met Personal Body Plan was in eigenlijk wel gewoon tevreden met mijn lichaam (en dat ben ik nog steeds!). 

De motivatie om te starten was dan ook niet fysiek, maar meer mentaal: ik had weinig structuur wat betreft voeding en sport, ik sliep vrij onregelmatig en was daardoor vaak moe en had weinig energie. Daarnaast zat ik gewoon niet zo lekker in mijn hoofd. Ik had (negatieve) gedachten die maar niet weggingen en waar ik veel te veel in bleef hangen...

Eenmaal begonnen met Personal Body Plan ging het stukje bij beetje beter. Na ruim twee maanden had ik een goed ritme te pakken, waar ik mij nog steeds goed aan vast kan houden. Mijn eerste doel heb ik dus behaald en nu ben ik aan het onderhouden.

Mijn volgende doelen hebben fysiek voornamelijk te maken met sterker worden, oefeningen beter uitvoeren en technieken beter onder de knie krijgen. Daarnaast wil ik mijn vleesconsumptie verminderen. Daardoor eet ik nu twee dagen in de week helemaal geen vlees, eet ik twee avonden geen vlees en kijk ik de overige drie dagen waar ik zin in heb.

In mijn vrije tijd ben ik fanatiek Netflixer, ga ik graag uit eten (met een paar drankjes), kook ik veel en geniet ik van momenten met zowel vrienden als familie. Maar, ik waardeer mijn momenten alleen ook onwijs. In de zomer ga ik graag naar festivals, in de winter liever naar een kroeg of bar. En dit alles is gewoon lekker te combineren met Personal Body Plan.

Week 1

Mealprep

Ik bereid mijn maaltijden voor op manieren die voor mij goed uitkomen: als ik veel tijd heb wil ik nog wel eens een hele zondag in de keuken spenderen en verschillende gerechten klaarmaken. Als ik minder tijd heb, kies ik vaak een recept uit en maak ik daar meer van, zodat ik in ieder geval één maaltijd heb voorbereid. Dit is vaak ontbijt of avondeten. Lunch maak ik altijd op kantoor klaar, daar is tijd en ruimte voor.

Bijna iedere week maak ik trouwens ook een pan soep klaar. Deze verdeel ik over bakjes/potjes en vries ik vervolgens in of neem ik mee als aanvulling op mijn lunch. Soep is namelijk een hele goede manier om mijn groente inname te verhogen en een lichte aanvulling op mijn lunch of avondeten. Én ik vind soep maken heel leuk. Het is makkelijk, (vaak) lekker, super snel klaar en het grootste voordeel is dat je in één keer heel veel kan maken.

Deze week maakte ik ontbijt klaar: gebakken havermout met pindakaas. De hoeveelheid is genoeg voor 6 personen. Ik liet de suiker en cacaopoeder weg en miste het niet echt. Dit recept is onwijs makkelijk, het maken duurt nog geen 10 minuten (wel nog 30 minuten in de oven maar dan kan je lekker andere dingen doen) en je hebt ontbijt voor een week. Mealprep hoeft niet moeilijk te zijn 🙂

Ingrediënten:

• 360 gram banaan
• 52 gram ei
• 3 gram zout
• 45 gram pindakaas 45 gram
• 5 gram vanille extract
• 5 gram bakpoeder
• 2 gram kaneel
• 60 gram koekkruiden
• 500 ml amandelmelk ongezoet
• 300 gram havermout

Voedingswaarden per portie (250 gram):

Kilocalorieën: 319 kcal
Koolhydraten: 47 gram
Eiwitten: 10 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 7 gram

 

Week 2

Boodschappen doen

Vaak neem ik in het weekend ruim de tijd om boodschappen te doen: ik kies dan één of twee ingrediënten waarmee ik meerdere maaltijden kan maken en zoek daar recepten bij of bedenk zelf iets. Daarna maak ik een lijstje met alles wat ik moet halen, check ik de voorraadkastjes en koelkast op spullen die ik niet hoef te halen en ga ik met heel veel tassen op pad.

Op zaterdag is het markt en dat vind ik geweldig: heel veel lekkere, verse producten voor veel minder geld dan in de supermarkt. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk mijn groente en fruit op de markt te kopen. Als de markt er niet is, ga ik naar een Turkse supermarkt in de buurt, want ook hier koop ik veel meer voor veel minder. Alle houdbare producten haal ik wel in de supermarkt.

Soms heb ik ook weekenden waarbij ik minder tijd heb om boodschappen te halen. Dan heb ik geen tijd maak voor het uitzoeken van recepten en moet ik alles snel snel halen in de supermarkt. In de week na zo’n weekend merk ik meteen weer hoe onhandig het eigenlijk is om niet uitgebreid boodschappen te kunnen doen: ik vergeet van alles en moet vaak ’s avonds nog langs de supermarkt. 

Dit weekend was weer zo’n weekend waarbij het allemaal niet wilde lukken: ik ben bijna niet thuis geweest waardoor het boodschappen doen lastig was. Daarom heb ik snel wat boodschappen bij de supermarkt om de hoek gehaald, in gedachten houdend wat ik thuis nog in de vriezer en koelkast had liggen.  

 

Week 3

Trainen in het buitenland

Eén keer in de (meestal) zes weken stap ik met een paar collega’s in het vliegtuig naar het buitenland. Zo’n week is heel anders dan normaal en maakt het lastiger om in een gewoon ritme te blijven.

Trainen wil ik niet skippen en daarom heb ik gezocht naar een sportschool in de buurt. Gelukkig zat deze op 5 minuten lopen van het hotel en heb ik gewoon drie keer (in plaats van vier) kunnen trainen. Over het algemeen hebben we ook veel gelopen, wat het stilzitten op kantoor weer een beetje compenseert.

Bijna overal zijn wel sportscholen te vinden en anders is het ook niet moeilijk om een home work out te bedenken. Mijn enige drempel was vooral het niet in mijn ritme zitten, waardoor ik ook minder zin had om te gaan trainen. Maar ik ben wél gegaan en voelde me na het trainen altijd een stuk frisser! Dikke plus.

Week 4

Eetdagboek

Mijn voeding houd ik bij door calorieën te tracken. Ik probeer hier zo min mogelijk mee bezig te zijn en plan graag mijn dagen vooruit. Dit lukt niet altijd en soms heb ik ook helemaal geen zin om te tracken. Maar ik pak het tracken na zo’n dag dan gewoon weer op.⁣

Ik werk vaak vier dagen op kantoor en één dag thuis. Als ik thuis werk, eet ik vaak wat later dan normaal: rond 10 uur in plaats van 9 uur. In het algemeen start ik thuis dus iets later op, dan wanneer ik op kantoor ben.⁣

Als ontbijt eet ik de laatste tijd veel kwark met toppings. Het is lekker en vult goed, maar is niet te zwaar. Ideaal om de dag mee te beginnen…”

Benieuwd naar het hele eetdagboek van Demi?  Deze kun je hier lezen.

 

Demi eetdagboek

Week 5

Slaapritme

Het liefst slaap ik minimaal acht uur per nacht. Ik kan niet heel goed tegen weinig slaap; toen ik nog klein was werd ik zelfs ziek als ik een dag te laat naar bed ging.

Doordeweeks ga ik meestal rond 22:00 naar bed en gaat mijn wekker om 06:00. Ik train namelijk in de ochtend. Het komt (helaas) wel vaker voor dat ik pas rond 00:00 in bed lig of in slaap val, waardoor ik dus ook regelmatig kortere nachten maak.

In het weekend slaap ik dan vaak ook weer bij en kan ik, als ik niet uitga, makkelijk 20/24 uur slapen in een weekend. In de weekenden staat mijn wekker trouwens ook niet om zes uur. Ik word dan meestal rond acht of negen uur wakker, blijf dan nog even liggen en vanaf tien uur ga ik mijzelf nuttig maken. Bedtijden verschillen van 23:00 tot 05:00. Eigenlijk is dit nooit echt gelijk.

Ik heb bijna nooit problemen met slapen en in slaap komen. Ik probeer voor ik ga slapen wel een kwartiertje mindfulness te doen. Hier gebruik ik Headspace voor, een (betaalde) app die begeleide mindfulness sessies aanbiedt. Ik merk over het algemeen dat ik nog sneller in slaap val als ik de app gebruik.

Daarnaast gebruik ik Sleepcycle als wekker: deze app houdt onder andere ook je slaapritme bij. Ik gebruik Sleepcycle ook als wekker en word hiermee altijd heel fijn wakker: als ik mijn wekker instel om zes uur, word ik rustig wakker gemaakt tussen 05:45 en 06:00. Hij snoozed langzaam, net zolang tot je “echt” wakker bent, wat ik heel fijn vind.

Als ik iets minder goed slaap merk ik dat vaak alleen in mijn trainingen en dan voornamelijk in mijn motivatie. Opstaan om te gaan trainen kan dan echt niet fijn zijn, maar de momenten dat ik ook echt blijf liggen zijn op één hand te tellen. Gelukkig krijg ik geen cravings op dagen dat ik minder goed heb geslapen!

In het weekend en in vakanties blijf ik graag iets langer liggen, maar ik merk wel dat ik hier steeds minder voldoening uithaal. Het voelt alsof ik een dag aan het verspillen ben.

Als ik iets meer stress heb, merk ik dat ik iets moeilijker in slaap kan komen. Dan verhoog ik de frequentie mindfulness in het algemeen en gaat het vaak al iets beter. Ik vind sowieso mindfulness echt een aanrader omdat je leert hoe je meer in het nu kan leven.

In eerste instantie dacht ik dat dit totaal niets voor mij was: mijn gedachten rennen altijd heen en weer en staan nooit stil, ik ben altijd aan het nadenken en er is geen moment rust. Juist daarmee helpt mindfulness mij bij, en met rustige gedachten kan je ook beter slapen. Ultieme in-slaap-kom-tip dus!

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test