Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your Body, Your Plan, Your Result. Iedere week krijg je een update van de Personal Body Journey van een member. Vandaag is Kimberly aan de beurt.

Hi, ik ben Kimberly, 33 jaar en ik kom uit Amsterdam. Ik train vier keer per week om 7 uur ’s morgens in de Changing Life Hub en daarnaast softbal ik ook fanatiek.

Momenteel hebben we een winterstop en dan trainen we slechts één keer in de week. Als het seizoen straks weer begint sta ik drie keer per week op het veldtwee avonden in de week om te trainen en iedere zondag spelen wij twee wedstrijden. Verder ben ik graag in de keuken bezig. Ik ben dol op bakken en daarnaast vind ik fotograferen heel leuk, maar helaas heb ik er te weinig tijd voor.

Ik doe al een aantal jaar Personal Body Plan. Ik ben daar in 2015 mee begonnen, omdat ik doelgerichter wilde trainen in de gym. Inmiddels heb ik alle fases meegemaakt: Fat BurningMuscle Shaping, heel erg mijn best doen, een stuk minder mijn best doen. Been there done that.

Afgelopen winter hebben we gewerkt aan mijn spiermassa en aan kracht en ik ben inmiddels een stuk sterker dan een jaar geleden!  Nu zijn we weer aan het afbouwen met mijn calorie inname om zo deze zomer een nóg mooiere shape neer te zetten dan vorig jaar!

 

Week 1

Mealprep

Hi, vandaag is het mijn opdracht om te laten zien hoe ik mealprep. Ik bestel één keer in de week boodschappen voor het avondeten en daarom weet ik eigenlijk al wat ik iedere avond ga eten. Dit vul ik dan ook in de Personal Body Plan App in en ik plan daar de rest van het eten omheen.

Vaak maak ik een grote pan soep, die ik dan in bakjes verdeel en meeneem naar mijn werk. Per dag bekijk ik of ik daar dan crackertjes, een broodje of iets anders bij eet. Deze week heb ik pompoensoep gemaakt.

De ingrediënten voor de soep:

• Prei
• Knoflook
• Gember
• Bouillonblokje
• Flespompoen
• Appel
• Wortelrasp
• Wortel

Week 2

Actief Herstel

Al sinds achtjarige leeftijd doe ik aan softbal. Vroeger bij de club Almere’90 en dit jaar mijn derde seizoen bij de Hilversum Hurricanes.

Wij trainen één of twee keer in de week en op zondag spelen wij twee wedstrijden van ongeveer ieder anderhalf uur. Voordat de wedstrijd begint, doen we ook nog een warming-up van een uur. Dus al met al staan we flink wat uurtjes op het veld.

Your Body, Your Plan, Your Result Kimberly

Al vanaf jongs af aan speel ik de positie catcher, wat betekent dat ik veel op mijn hurken zit. Mijn benen zijn dan ook altijd mijn sterkste spiergroep geweest. Door krachttraining merk ik dat mijn benen minder snel verzuurd raken tijdens een wedstrijd.

Softbal is mijn actieve herstel, maar ik moet zeggen dat een wedstrijddag vaak gewoon keihard zwoegen is. Ik krijg vaak de vraag hoe ik softbal combineer met mijn Personal Body Plan, dat ligt een beetje aan in welke fase ik zit en hoe mijn lichaam voelt.

Tijdens de winterstop focus ik me volledig op mijn Personal Body Plan. Mijn lichaam is dan sterker omdat ik in de winter vaak weer hoger in mijn calorieën zit. Daarnaast heb ik minder last van blessures. Gedurende het seizoen, welke van april tot eind oktober is, kamp ik met wat meer pijntjes en een beurs lijf, daarbij is mijn calorie inname lager omdat ik in de zomer natuurlijk weer #strakinzwempak wil rondlopen. 

Als ik merk dat mijn lichaam dan minder kan hebben, doe ik bijvoorbeeld drie in plaats van vier keer per week aan krachttraining. Ik denk dat het belangrijk is om goed naar je lijf te luisteren en de pijler Herstel toe te passen wanneer je merkt dat je dit nodig hebt.

Daarnaast is krachttraining een mooie aanvulling op het softballen. Ik merk dat ik een sterkere arm heb na een winter vol krachttraining en dat ik nog meer kracht achter mijn swing kan gooien!

Naast softbal doe ik niet bewust aan ander actief herstel, ik fiets elke dag naar werk, soms wandel ik een extra stukje of gaan we met een groepje collega’s boulderen of een andere activiteit doen. 

Doe vooral iets wat je leuk of ontspannend vindt, maar ik denk dat dat met alles wat je doet belangrijk is! 

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test