Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your Body, Your Plan, Your Result. Iedere week krijg je een update van de Personal Body Journey van een member. Vandaag is Marjolein aan de beurt. 

“Ik ben Marjolein Agtereek, 36 jaar en ik woon nu nog in Rotterdam, maar over vijf maanden gaan we verhuizen naar Aruba! Ik ben moeder van een dochter van twee en momenteel in verwachting van een zoontje!  
 
Van beroep ben ik ambulanceverpleegkundige. Door mijn zwangerschap werk ik momenteel niet op straat, in verband met de veiligheid van mij en mijn toekomstige kindje. Naast deze werkzaamheden ben ik zelf ook Personal Body Coach.  

Ik train vijf keer per week en dit is net zo gewoon voor mij geworden als tandenpoetsen! Daarnaast probeer ik met mijn dochter ook veel buiten te zijn en te wandelen. Verder ben ik ook nog in opleiding om Personal Trainer te worden. Op Aruba hoop ik straks mijn hobby’s kitesurfen en beachtennis weer op te pakken! Dat kun je hier in Nederland niet zo makkelijk uitvoeren als daar.  
 
Al sinds 2016 doe ik Personal Body Plan. Ik was toen net verhuisd en was mezelf even volledig kwijt in me gezond en fit voelen. Dit veranderde toen al positief na één maand Personal Body Plan.

Ik daag mezelf graag uit in deze oefeningen en het leuke is dat je jezelf altijd weer kan verbazen en zo met een trots gevoel de gym kan verlaten! Ook tijdens mijn zwangerschap probeer ik mijn trainingen nog leuk en uitdagend te houden, al zorg ik nu wel voor meer progressieve overload in mijn bodyweight dan in de gewichten ansich 😉  
 
In de afgelopen jaren heb ik verschillende plannen en dus doelen doorlopen! Zo ben ik begonnen met het Fat Burning Plan, waarna ik overging op het Personal Pregnancy Plan. Daarna ging ik over ging op het Personal Mommy Plan, weer terug naar het Fat Burning en het Muscle Shaping Plan. Nu zit ik weer in het Personal Pregnancy Plan. In juli wil ik mezelf na de bevalling weer zo snel mogelijk fit krijgen. Maar mijn focus ligt nu op gezond, fit en sterk zwanger zijn. 

Week 1

Actief Herstel

Come… Let’s go for a walk, love.

Op de dagen dat ik niet werk, heb ik een heel lief klein wekkertje dat ‘Mama’ roept! En dan vervolgens staat te springen in haar bed om er weer een hele leuke dag van te maken! We gaan eerst eten en wassen en dan gaat mijn dochter spelen en ga ik coachen!

Mijn dochter is heel actief en gek doen is haar specialiteit. Sowieso is actief zijn bij ons thuis aan de orde van de dag. Als ik klaar ben met coachen, en er is nog ruimte, dan gaan we tegenwoordig even een blokje om fietsen! Althans ik niet, maar Livia! Mega trots dat ze dit al kan!

Ik merkte dat Livia een stuk beter slaapt als ze lekker actief buiten is geweest! En dat is precies wat buiten zijn met je doet, toch? Het maakt je rozig en ontspannen, maar toch maakt de fysieke inspanning je ook lichamelijk moe! Hoe fijn is het om daarna te rusten?

We fietsen overigens ook wel graag samen! Dat is ook altijd een feestje! We zingen liedjes en zwaaien naar de mensen! Ik heb een elektrische fiets en dat maakt het juist extra leuk om langere afstanden te maken!

Voordat ik een kind had gekregen vulde ik mijn actief hersteldagen door bodypump te doen! Ik stond toen dus echt zes keer per week in de sportschool. Nu gaat dat niet meer vanwege mijn dochter… en heb ik niet altijd een oppas.

Na de bevalling moest ik weer langzaamaan activeren en besefte ik me maar al te goed hoe fijn het is om buiten te zijn! De frisse lucht, het zonlicht, de mensen, het leven! Ik ben sindsdien blijven wandelen! En ik geef mezelf vaak een opdracht om te gaan wandelen, dat werkt voor mij heel goed om die drempel van geen zin over te gaan!

Zo ga ik lopend boodschappen doen of lopend naar een afspraak die ik heb. Zo moest ik van de week de auto ophalen en pak ik meteen vijf kilometer wandelen mee! Met Google Maps kun je zo je tijd hiervoor uitrekenen die je nodig hebt!

Omdat ik vijf per week train heb ik eigenlijk maar één dag actief herstel! En dat is perfect! Maar ik merk dat ik ook gerust op trainingsdagen graag wandel of fiets!

Ik ben bijna altijd met mijn dochter en zij is mijn motivatie om dit juist extra te doen! Samen buiten zijn is ook leuker! Ze zegt hallo tegen alle mensen, ze zwaait naar de mensen in de tram, ze telt de bootjes die op de Maas varen en ze doet de vogels na die vliegen! Ze laat je meer genieten van wat er allemaal buiten te beleven is! En maakt de dag zo ook leuker en mooier, al is het maar voor een uurtje!

Alleen wandelen kan ook heel prettig zijn! Ik merk vaak dat ik tijdens het wandelen inspiratie opdoe en mijn gedachten kan ordenen! Zo ontspan ik mentaal ook! Er zit verder ook geen druk achter, je loopt gewoon en dat is het!!

Walk with me, I think we’ll find a way!

Week 2

Omgaan met tegenslagen

Oh shit! Deze week ging even helemaal niet goed

Ik kan meteen een goed verhaal vertellen. Hoe ga je om met je plan als het even in duigen valt? Je gewoon eventjes een hele stomme slechte week hebt! Je het even niet meer ziet zitten?

Degene die moeder of vader zijn, hoef ik vast niet te vertellen dat je soms nog zo goed kan plannen en dat het zomaar anders kan lopen. Pats, boem, weg is je plan, je planning. Dat komt door…. die kleine schattige mensjes: onze kinderen.

Zo begon ik mijn week redelijk met mijn voorbereiding. Elke zondag bereid ik namelijk mijn week voor! Dan pak ik mijn agenda erbij en kijk ik wat ik allemaal moet doen, wil doen en kan doen!

Dit doe ik omdat ons gezinsleven enorm per week kan verschillen! Zo kan mijn man zomaar de halve week van huis zijn, of zelfs 3 weken! In verband met met mijn zwangerschap heb ik nu een stabiel rooster, maar normaliter werk ik dus ook nog eens onregelmatig! Als wij niet communiceren en plannen dan wordt het chaos in huis! Daarnaast geeft plannen ongelooflijk veel rust in mijn hoofd! Want wij moeders hebben zoveel moetjes in ons hoofd.

Maar deze week zag ik weinig problemen! Ik had wel veel afspraken staan! Zo ook op de zondagavond, waardoor ik laat thuiskwam! En dus ook laat in mijn bed lag! Helaas ietwat slaaptekort opgebouwd! De maandag zou dus wel al erg druk worden. Maar, waar een wil is, is een weg. Met wat geschuif kreeg ik mijn planning die maandag rond. Ik heb zelfs nog even een uurtje kunnen trainen!! Wat ik ook gepland had.

De dinsdag veranderde van een hele leuke zwemdag naar een hele nacht wakker zijn met een ziek kind! Nu is dit niet zo’n hele bijzondere gebeurtenis! Want, kinderen worden nu eenmaal veel ziek in de eerste levensjaren. Maar de slapeloze nachten hielden aan! Het slaaptekort werd steeds groter! Zwanger (jawel ook nog zwanger, dus ook nog vier keer per nacht naar de wc) en slaaptekort zijn geen goede combinatie! De week veranderde in overleven! Mijn scooter werd ook nog eens gestolen en daar kwam alle rompslomp van boos zijn en aangifte nog bij.

De woensdag ging het ook echt niet lekker! Ik was echt heel erg moe! Mijn dochter huilde heel veel en niets was goed! Mijn dochter at alle voorgeschotelde maaltijden half, wat resulteerde in dat ik de andere helft erbij op at! En dus kreeg ik meer calorieën binnen! Geen nood aan de man, maar ik merkte dat ik van slag raakte en uit mijn ritme was! Ik raakte even de controle kwijt over mijn eigen inname van voeding! Ik was moe, wilde gaan rusten, maar dat ging niet want mijn dochter, mijn werk en mijn coaching hadden me nodig.

En toen ging ik voor de bijl: Ik had kleine zakjes snoepjes gekocht! 10 gram per snoepje! Mooie portie! 30 gram! Maar niet als je 4 zakjes op eet! En ik wist dat dit nergens op sloeg, maar toch deed ik het: ik voelde mezelf even falen! Nu heb ik gelukkig geen calorietekort, maar toch ook ik kwam die dag dus in het rood uit.

Het was ontzettend slecht weer, en mijn kind was ziek! Maar ik moest dit doorbreken. Dus zijn we gaan wandelen! Ik besefte me tijdens het wandelen dat er nog opties waren om erger te voorkomen. En zo ging ik op zoek naar calorie-arme en voedzame avondmaaltijd! Als avondeten heb ik courgetti in plaats van tagliatelle gegeten! Terug naar de basis! Het is oke dat ik me rot voel!

Helaas hielden de gebroken nachten de hele week aan! Ik moest keuzes maken en afspraken afzeggen. Daarnaast moest ik goed mijn energie verdelen om toch zoveel mogelijk te blijven doen. Het uurtje trainen, ook al ging het niet van harte, gaf me energie en hielp me mentaal te ontspannen! Deze week ben ik vijf keer geweest! Wat me een behoorlijk ‘YES’ gevoel gaf!

Mijn week ging dus niet perfect en mijn planning liep niet zoals ik wilde. Maar is dat erg? Is dit niet ook gewoon het leven? Het leven van een ouder? Wie zijn week gaat eigenlijk altijd helemaal perfect?? Dus ja, ik weet ook eigenlijk zelf wel dat mijn weken niet altijd kunnen gaan zoals ik graag zou willen!

Doordat ik een basisplan had kon ik het de volgende dag weer herpakken. Dit gaf me een goed gevoel. Ik heb controle! Niet mijn vermoeidheid, niet mijn gedachten en niet mijn emoties! Ik! Het invoeren van mijn voeding hielp me daarnaast beseffen wat de gevolgen van mijn acties zijn!

Het gaat mij niet om de groene balkjes! Het gaat mij erom dat ik na al die jaren Personal Body Plan nog steeds leer van mijn voedingskeuzes. Ik hoef niet alles meer te tracken! Ik weet dat ik veelal goed zit en ik track enkel nog de interessante voedingkeuzes! Het hangt dus ook van mijn doel af! Wil ik weer goed afvallen en bikini ready zijn, dan track ik. En als ik een slechte dag heb doe ik dat ook. Want, deze brengen me juist weer terug op het goede pad!

Wie niet in staat is een “fout” te maken is tot niets in staat!

Als we altijd maar streven naar perfectie dan streven we naar falen!
Want niemand is perfect!

Ik lach weer! Ik lach om mijn “foute” keuzes van deze week! Het is ook goed geweest dat ik dit had! Ik sta weer op scherp en raad eens wat ik ga doen….

Juist, we maken gewoon weer een nieuw weekplan! Met nieuwe afspraken, nieuwe trainingen, nieuwe goede bedoelingen. En wie weet wat de week weer in petto heeft! Ik ben er weer klaar voor! Maar ik ga wel een uurtje eerder naar bed deze week, want ik heb nog wat in te halen.

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test