Personal Body Plan is ontstaan vanuit de filosofie dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te doen wat werkt voor jou. Dat is precies wat we jou gaan laten zien in onze campagne: Your Body, Your Plan, Your Result. Iedere week krijg je een update van de Personal Body Journey van een member. Vandaag Tom en Denise.

Het verhaal van Tom
Letterlijk ben ik Personal Body Plan gestart. Mijn naam is Tom Barten en ik ben de CEO van Changing Life, het moederbedrijf van onder andere Personal Body Plan. Toen ik Personal Body Plan bedacht op mijn zolderkamertje was ik 19 jaar. Binnenkort word ik 33 jaar en ben ik als oprichter/eigenaar en CEO van Changing Life verantwoordelijk voor de algehele visie en strategie van het bedrijf. Mijn doel met Changing Life is om mensen over de hele wereld de tools te verstrekken om hun leven te kunnen veranderen. Iedere dag spring ik uit mijn bed met die missie: BE A LIFE CHANGER. 

Mijn vrije tijd spendeer ik graag met mijn vriendin Denise. Samen naar de gym, lunchen in de stad en lekker naar het strand of het bos (ik heb een fascinatie voor vogels) en het kijken van sport. Ontspannen doe ik voor de rest dooronder het genot van een cappuccino, nieuwe ideeën te bedenken en deze uit te werken. Tot slot lees ik iedere maand één business gerelateerd boek, zodat ik mij persoonlijk en zakelijk blijf ontwikkelen.

In deze blog wil ik je inzicht geven hoe ik Personal Body Plan toepas in mijn leven. Ik wil je laten zien dat, ondanks de grote verantwoordelijkheid van het runnen van een eigen bedrijf, het echt mogelijk is om je Personal Body Plan te volgen en resultaat te behalen. Iedereen heeft namelijk 24 uur in een dag en hoe je deze uren indeelt is een keuze. Investeren in je gezondheid en welzijn is wat mij betreft altijd prioriteit waar je tijd voor maakt.

Uiteraard kan de boog niet altijd gespannen zijn en progressie gaat vaker niet dan wel in een constante rechte lijn omhoog. Ook ik heb te maken met momenten waarop ik geen zin heb om te trainen of op mijn voeding te letten. Voor mij werkt het daarom altijd goed om ook een extrinsieke motivator te hebben. Enerzijds door mijn reis met jullie te delen, maar ook door letterlijk op reis te gaan. Begin april gaan Denise en ik namelijk op vakantie. 

Met de vakantie in aantocht verschuift de focus voor mij van een fase van Muscle Building naar Fat Ripping. Dit betekent dat ik mijn vetpercentage ga verlagen en tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa wil behouden. Dat doe ik door mijn energie-inname naar beneden bij te stellen en mijn energiegebruik stap voor stap te verhogen. Krachttraining zet ik in om mijn lichaam te shapen en het verlies van spiermassa te minimaliseren.

Het verhaal van Denise
Mijn naam is Denise, 32 jaar en werkzaam als Coach Lead bij Changing Life. Dat betekent dat ik onder andere het eerste aanspreekpunt ben voor alle 250+ Personal Body Coaches.

In januari 2015 ben ik gestart met mijn Personal Body Plan. Al ruim een jaar deed ik in een groep aan krachttraining. In dat jaar heb ik zeker progressie geboekt, maar toch was er voor mij op een gegeven moment niet meer zoveel uitdaging. Ik wilde zelf aan de slag, maar zag het niet zitten om zelf naar de gym te gaan en zelf te bedenken wat ik moest doen. Ik wilde graag een trainingsschema dat persoonlijk op mij afgestemd was, dus startte ik met Personal Body Plan.

Mijn doel destijds was meer vormen te creëren en sterker te worden, dus ik koos voor het Muscle Shaping Plan. Van nature ben ik klein en smal gebouwd. Ik wilde graag rondere billen en wat meer vorm creëren in m’n lichaam. Inmiddels ben ik in vijf jaar van een klein, smal ‘meisje’ naar een sterke vrouw met rondingen getransformeerd. Het is zo fascinerend hoe je met krachttraining en daarnaast een bijpassend voedingspatroon je lichaam kunt shapen.

Ik train vier keer per week, wat ik eigenlijk altijd doordeweeks doe voordat ik ga werken. Nu mis ik het echt als ik een tijdje niet kan trainen. Ik voel me zoveel fitter, fijner en blijer als ik kan trainen. Het geeft me mentaal zoveel kracht om te zien wat ik fysiek gezien aankan. Ik heb laatst een hip thrust gedaan met 160kg, een squat met 82,5 kg en ik doe chin-ups met 7,5kg om mijn middel! Daardoor heb ik echt het gevoel dat ik alles aankan. En het allerleukste vind ik misschien nog wel dat mensen dat echt niet van me verwachten als ze me zien, haha.”

Ik ben nu net gestart met een periode Fat Burning. Hiervoor heb ik 6 maanden Muscle Shaping gevolgd waarin ik 5,5 kilo ben aangekomen. Nog altijd ben ik heel blij met mijn shape en merk ik echt dat meer eten mij heeft geholpen om nog sterker te worden. Mijn doel tot onze vakantie is dus om wat strakker te worden als ik naar het strand ga. Afhankelijk van hoe ik me na de vakantie voel bepaal ik of ik in de zomer op onderhoud blijf of weer wat aan wil komen om nog sterker te worden. Maar het belangrijkst vind ik dat ik me fit voel, lekker in m’n vel zit en plezier hou in het trainen.

Week 1

Training

Het is de eerste week van Tom en Denise en ze geven ons een update over hun training:

Week 2

Maaltijd Bereiden

Vandaag laten Tom en Denise zien hoe ze een maaltijd bereiden.

Het kan kloppen dat je vooral Denise in de keuken ziet staan. Om het zacht te zeggen is Tom geen fan van koken.

Vorige week


Benieuwd welk plan bij jou past?

Doe de gratis test (duurt ongeveer drie minuten) en kom erachter hoe wij jou gaan helpen.

Start de gratis test