Hoe creëer je een nieuw ritme?

Blijf thuis. Train thuis.

Personal Body Plan treft maatregelen rond het coronavirus. In deze tijd, ondanks dat de sportscholen dicht zijn, is het juist belangrijk om fit te worden en te blijven.

Nu de eerste maand gratis. Daarna vanaf €17,99 per maand.

Start de intake

Sinds twee weken werkt het grootste gedeelte van Nederland (verplicht) thuis. En dat brengt grote veranderingen met zich mee, bijvoorbeeld met je dagelijkse ritme. Voorheen reisde je naar je werk, had je een loopje tijdens de pauze, sportte je in de sportschool en zag je vrienden. Dat valt nu grotendeels weg. Maar hoe voorkom je nu dat je de hele dag in bed ligt, alles eet wat los en vast zit en stopt met sporten? Wij geven je een aantal tips.

Jouw nieuwe ritme

Met het nieuwe (thuis)werkritme voelt het misschien alsof je de dag niet zelf meer in de hand hebt. Voor je het weet kom je pas tegen tienen je bed uit en eet je toch net iets teveel paaseitjes.

Het is zaak zo snel mogelijk te leren hoe je met deze nieuwe situatie om kunt gaan. Dit doe je door een nieuw ritme te creëren dat past bij jouw situatie. Maar een verandering van ritme is een proces van vallen en opstaan, waarbij je dergelijke momenten probeert te zien als leermomenten om het de volgende keer beter te doen.

Een goede voorbereiding en planning zijn essentieel. Dit kan ervoor zorgen dat jij betere keuzes leert maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jij je eten voorbereidt, je maaltijden ’s ochtends al klaar hebt staan in de koelkast en thuis kunt trainen met PBP@Home. Of in ieder geval producten in huis hebt die voor jou aanbevolen worden.

Een bak met kwark behoeft geen voorbereiding en een komkommer kan ook prima dienst doen als snack tussendoor. Je zorgt hierdoor dat je voorbereid aan de dag begint. Op deze manier kom je ook niet in de verleiding om producten te kopen die niet meteen bij jouw doel passen.

Tips voor het creëren van een nieuw ritme

Natuurlijk willen we je helpen met het creëren van een nieuw ritme. Dat doen we al met PBP@Home, maar daarnaast hebben wij nog een aantal tips voor het plannen van je dag:

Ochtendritueel
Schrijf in je agenda hoe jouw ochtenden op werkdagen eruit zien en plan hier de nodige bezigheden in, zoals: tijd van opstaan, douchen, tandenpoetsen, eten maken, aankleden etc., maar misschien ook wel eten voorbereiden voor die dag.

Middagritueel
Schrijf in je agenda hoe jouw middagen op werkdagen eruit zien en plan hier de nodige bezigheden in, zoals: eten, drinken, maar ook misschien wel jouw PBP@Home Workout en boodschappen doen.

Avondritueel
Schrijf in je agenda hoe jouw gangbare avonden op werkdagen eruitzien en plan hier de nodige bezigheden in, zoals: eten, drinken, maar misschien ook wel jouw PBP@Home Workout, boodschappen doen, eten voorbereiden voor de volgende dag en tijd van naar bed gaan.

Conclusie

Een verandering van ritme is een proces van vallen en opstaan, waarbij je dergelijke momenten probeert te zien als leermomenten om het de volgende keer beter te doen. Stapje voor stapje zal het steeds beter gaan. En wees ook weer niet te streng voor jezelf. Wij zeggen altijd dat streven naar perfectie, streven naar falen is.

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.